hu en de pl
ma 2021. január 22. (péntek) 10:10 Vince, Artúr névnapja van

Jelentkezés a „Tiszta udvar-rendes ház” városszépítő versenyre

 Mezőkövesd Város Képviselő- testülete 87/2013 (III.27.) önkormányzati határozata alapján  meghirdeti a “Tiszta udvar rendes ház” elnevezésű városszépítő versenyt.

A felhívás az önkormányzat ciklusprogramjában meghatározott célt - nevezetesen a virágosítás, parkosítás  lakott területre való kiterjesztését - hivatott  megvalósítani. 

 A korábbiakhoz hasonló módon kívánjuk megkeresni az egyes körzetekben a legszebb udvarokat és a gondozott házakat, portákat. Javaslatokat a területi képviselők mellett az építési hatósági feladatokat ellátó munkatárs tehet, illetve jelentkezhetnek rá a lakosok.

A szempontok, amelyek alapján a bíráló bizottság értékeli a  portákat:
ház ápoltsága: (homlokzat, tető és kémény esztétikai állapota, nyílászárók állapota, lábazat, stílusösszhang)
udvar: (arányos beültetettség, zöldfelület változatossága/harmóniája, ötletesség, kiegészítők, összhang) 
telek virágosítottsága: (hagyományos virágok alkalmazása, díszértékkel bíró fák/cserjék alkalmazása, virág, mint az épület/ház dísze, ötletesség, összhang)
közterületi rész rendezettsége: (járda állapota, gyalogos közlekedés akadálymentessége, gyep/fű ápoltsága, átereszek/árkok ápoltsága)
 
Jelentkezési határidő: 2014. május 31.
 
Jelentkezni személyesen a Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal „A” épületében Guba Viktória munkatársnál vagy telefonon az 511-532-es vagy a 0630/446-0825-ös telefonszámon lehet.
Az eredményhirdetésre a 2014. októberi Képviselő-testületi ülésen kerül sor. A legszebb porták gazdáit  „Tiszta udvar – rendes ház” feliratú táblával (a tárgyév feltüntetésével) és a Mezőkövesdi Városgazdálkodási  ZRT. által felajánlott  6.000 Ft-os ajándékutalványokkal jutalmazzuk.


Vissza

 

 

 

 

 

 


Weboldalkészítés