Ugrás a tartalomhoz

Pontosztozkodás az alsóházi rangadón

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – MVM Paks 2-2 (2-0)

Gólzáporos döntetlent játszott városunk felnőtt csapata a szintén kiesés ellen menekülő Paks ellen. Labdarúgóink két gólos előnyt engedtek ki a kezükből a második játékrészben.

 Az OTP Bank Liga 24. fordulójában újabb kiemelten fontos összecsapás várt Véber György együttesére április 12-én. Labdarúgóink 22 ponttal a 13., míg a látogatók 20 egységgel a kiesést jelentő, 15. helyről vágtak neki az összecsapásnak.

 
Remek kezdés
Együttesünk álomszerűen kezdte a találkozót, hiszen  mindössze négy percet kellett várni a vezetés megszerzéséhez. Egy vendégakció közben Bori adta el a labdát a paksi térfél közepén. A pontatlan átadásra Bognár csapott le, aki rövid labdavezetés után  a 16-osról Molnár kapujába lőtt. Csapatunk a 12. percben megduplázhatta volna az előnyét, azonban a baloldali szabadrúgás után Molnár megfogta Szalai közeli fejesét. Az első negyedóra végén Simon előtt adódott egyenlítési lehetőség, de a paksi csatár mintegy hat méterről a kapu mellé helyezett. Ezt követően elsősorban mezőnyben küzdöttek a felek, a kapura nem jelentettek veszélyt. A 28. percben viszont ismét talpra ugorhattak a hazai drukkerek, miután Bognár szabadrúgását középen megcsúsztatták és a labda Menougong elé került. A kövesdi támadó szép mozdulattal, higgadtan továbbított a vendégek hálójába, így csapatunk alig fél óra elteltével megnyugtató előnyt harcolt ki.
 
Az öltözőben ragadtak
Együttesünk drukkerei joggal bizakodhattak a győzelem megszerzésében az első félidő után, azonban a mérkőzés néhány perc alatt gyökeres fordulatot vett. Csertői Aurél csapata teljesen más  felfogásban lépett pályára fordulás után és ennek nagyon gyorsan meglett az eredménye. Alig két perccel a játékrész megkezdését követően   Bori beadását Windecker bólintotta a kövesedi kapuba. Együttesünk talán még fel sem ocsúdott a sokkból, máris 2-2 állt az eredményjelzőn, ugyanis Báló szöglete után Simon érkezett jó ütemben a hosszú oldalon és közelről a kapuba pöckölte a labdát az 50. minutumban. A gyorsan bekapott gólokat követően Bognár percei következtek. A kövesdi középpályás 10 perc alatt háromszor is célba vette a dunaparti gárda hálóját, de a gólvonalon nem sikerült átjuttatnia a játékszert. A félidő felénél Windecker próbálkozott egy távoli lövéssel, viszont Horváth könnyedén hárította a kísérletet. Húsz perccel az összecsapás vége előtt azonban Könyves kétszer is megtornáztatta a kövesdi hálóőrt, aki ezúttal csak bravúros közbeavatkozásaival tudta megmenteni csapatunk kapuját a góltól. Ezt követően mindkét gárda nyílt sisakkal játszott a győzelem megszerzésének érdekében. A vendégek a hajrában kis híján  belőtték a harmadik góljukat is,de Tököli remek átadását követően Könyves nagy helyzetben a kapu fölé emelt a 88. percben. A hosszabbítás pillanataiban Bognár ígéretes szabadrúgása után Molnár mentett látványos mozdulattal a gólvonalon, de az eredmény ezzel együtt már nem változott, így a lefújás után együttesünknek be kellett érnie az egy pont megszerzésével.  
 
Csapatunk a vereség miatt egy helyet lejjebb csúszott a tabellán, így Hegedűsék hat fordulóval a bajnokság zárása előtt a 14. helyen állnak 22 ponttal. Labdarúgóink előnye továbbra is két pont a már kieső helyen álló Pakssal szemben.
 
Megyei rangadó Mezőkövesden
Balajtiék legközelebb a Diósgyőr csapatát fogadják Mezőkövesden az OTP Bank Ligában. A megyei rangadó április 20-án, vasárnap 18.30-kor kezdődik a Városi Stadionban.
 
A mérkőzés jegyzőkönyve:
Mezőkövesd Zsóry – MVM Paks 2-2 (2-0)
 
Mezőkövesd, 2000 néző, játékvezető:: Farkas
Mezőkövesd: Horváth T. - Hegedűs Cs. (Takács P. 69.), Szalai V., Gévay, Fótyik - Velicky, Bognár I., Hegedűs D., Melczer V. (Kiss M. 73.) - Menougong, Rajczi (Balajti 62.). Vezetőedző: Véber György
Paks: Molnár P. - Heffler T., Kovács G., Éger, Báló - Bori, Kecskés, Lázok (Tököli 76.), Windecker - Könyves, Simon A. (Nagy O. 76.). Vezetőedző: Csertői Aurél
 
Gólszerzők: Bognár (4.), Menougong (28.), illetve Windecker (47.), Simon (50.) 

Kapcsolódó hírek