Ugrás a tartalomhoz

Győzelem férfias küzdelemben (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

 Mezőkövesdi KC – Orosházi FKSE-Linamar 28-26 (14-12)


Nagyon fontos és értékes győzelmet aratott városunk felnőtt csapata az NB I-es kézilabda bajnokság alsóházi rájátszásának hazai találkozóján. Skaliczki László tanítványai fordulatos mérkőzésen tartották itthon a bajnoki pontokat a viharsarki gárda ellen.

Kiváló hajrá

Együttesünk jól kezdte a 8. fordulóból előrehozott találkozót, ugyanis Benisék az 5. percben 4-2-re vezettek az április 12-én megrendezett összecsapáson. Ezt követően azonban gyorsan változott a játék képe, ugyanis a látogatók Buday vezérletével zsinórban négyszer vették be a kövesdi kaput. Csapatunk a folytatásban sem találta a játék ritmusát, miközben a békésiek egyre jobban megléptek és a 18. percben már 11-7-es előnyt harcoltak ki. Skaliczki László időkérése után együttesünk szerkezetet váltott és a kapuba Kiss helyett Kovács állt be, aki hosszú időre lehúzta a redőnyt. Az MKC védekezése tökéletesen működött, Cifráék  hiába próbálkoztak minden szögből, közel negyedóráig képtelenek voltak túljárni az ihletett formában védő Kiss eszén, míg elől Benis, Dobó és Trivkovics vezérletével a hátrányból szép lassan előnyt kovácsoltak kézilabdázóink. A kiváló teljesítménynek köszönhetően hat perccel a szünet előtt 13-11-es hazai vezetés állt az eredményjelzőn. Csapatunk ebben a periódusban  sokkal nagyobb fórt is kiharcolhatott volna, de a túloldalon Ivanisevics is fantasztikus bravúrokkal kergette őrületbe a kapu elé „tévedő”kövesdi játékosokat, így a felek szoros állásnál vonulhattak pihenőre.

Gigászi küzdelem
Együttesünk álmosan kezdte a második félidőt, ezért a vendégek kevesebb mint hét perc alatt ledolgozták a hátrányukat (15-15). Ezt követően szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyszer az MKC, máskor az Orosháza szerzett minimális előnyt. Az utolsó hat percnek 26-25-ös kövesdi vezetésnél vágtak neki az együttesek, de a hajrában már csak hazai gólokat láthattak a drukkerek, ugyanis a záró periódusban lehetőséghez jutó Kovács is parádésan „táncolt” a gólvonal előtt. Csapatunk egy kiváló, végig nagy iramú és látványos összecsapáson, óriási  küzdelemben gyűjtötte be a bajnoki pontokat. Együttesünk a győzelemmel visszavágott a három nappal korábban Orosházán elszenvedett három gólos vereségért.
Benisék a sikernek köszönhetően jelenleg a 8. helyen állnak a bajnokságban 16 ponttal a 18 egységet szerző Orosháza mögött. A kieső helyen tanyázó  PLER és Győr 11, illetve 6 ponttal áll a bajnokságban.

Kézilabdázóink legközelebb éppen a PLER csapatával fognak találkozni Budapesten. Szepesiék kövesdi győzelem esetén karnyújtásnyira kerülhetnek a bennmaradás kivívásától. A PLER Budapest – Mezőkövesdi KC összecsapás április 23-án, szerdán 18 órakor kezdődik a fővárosban.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Orosházi FKSE-Linamar 28-26 (14-12)
Mezőkövesd, 600 néző, vezette: Horváth, Marton
MKC: Kovács J., Kiss O. (kapusok), Radnics 1, Szepesi 3, Grünfelder, Dukics 3, Molnár, Trivkovics 4, Csuzics 2, Dobó 6, Pavlovics, Benis 9 (3). Vezetőedző: Skaliczki László
OFKSE: Herjeczki, Ivanisevics (kapusok) Buday 3 (2), Raffai, Stranigg 5, Berta, Cifra, Milovics 4, Varsandán Á. 1, Marics 1, Balda, Mazics 2, Benmiloud 3, Bali 1, Németh 6 (1). Vezetőedző: Vladan Jordovics
Hetesek: 6/3 ill. 3/3
Kiállítás: 8 ill. 10 perc 

Kapcsolódó hírek