Ugrás a tartalomhoz

Átvette megbízólevelét (videóval)

Mezőkövesd hírei

Ünnepélyes keretek között átvette a megbízólevelét Tállai András, térségünk országgyűlési képviselője április 18-án.

A Polgármesteri Hivatalban megrendezett ünnepségen elsőként dr. Fekete Zoltán polgármester mondott köszöntőt, aki kiemelte, a választási eredmények bizonyítják, hogy az egész ország, ezen belül a Dél-borsodban élők is tudják, milyen vezetésre van szüksége hazánknak és mi szolgálja legjobban a nemzet érdekeit. Városunk vezetője elmondta, a választás eredményét nem kell megmagyarázni, ugyanis Tállai András tevékenységét a térségért végzett emberfeletti munkája és az elért eredményei hűen minősítik, amit a szavazók is elismertek április 6-án. Hozzátette, a politikus éppen ezért nem véletlenül kezdheti meg immár az 5. ciklusát a Parlamentben, melyhez szívből gratulált és a további munkájához sok sikert, illetve jó egészséget kívánt.

ÜNNEPÉLYES ÁTADÁS Ezt követően dr. Dobos András, a B-A-Z. Megyei 7. számú választókerület Választási Bizottságának elnöke ismertette a 2014-es országgyűlési választás hivatalos végeredményét, majd kihirdette, hogy Tállai András győzelmével egyéni képviselői mandátumot szerzett a választókerületben. Ezután az elnök ünnepélyesen átadta a megbízólevelet Tállai Andrásnak.
Az esemény a politikus köszöntőjével folytatódott. „Nagyon megható számomra, hogy immár 5. alkalommal képviselhetem a térséget a magyar Országgyűlésben. Ha a következő négyéves ciklust is sikerül teljesítenem, akkor büszkén mondhatom majd, hogy 20 évig dolgoztam a magyar Parlamentben. Amikor 1998-ban belevágtam, nem tartottam magam esélyesnek, de akkor a második fordulóban sikerült győznöm és a képviselői megbízatásom azóta is tart” – kezdte beszédét a honatya, majd köszönetet mondott mindenkinek, aki munkájában, a kampányban segítette, támogatta. „Nagyon nagy eredményt értünk el, hiszen a megyéből egyedül Hörcsik Richárd dolgozik ettől régebben a Parlamentben, aki egyéni képviselőként szintén 1998-tól tagja az Országgyűlésnek. A választókerületet 14 évnél tovább még senki sem képviselte, így elődömet, dr. Ladányi Józsefet ebben a ciklusban sikerült megelőznöm, amire különösen büszke vagyok. A választásnak több érdekessége is volt, hiszen jelentősen megnőtt a választókerület nagysága, ezzel együtt a választópolgárok száma is majdnem a duplájára emelkedett és az itt élők száma meghaladja a 100 000 főt. Nagyon érdekes volt számomra, hogy az új települések egészen más problémákkal küzdöttek, mint a már korábban is a választókerülethez tartozó települések. Büszke vagyok rá, hogy a megyében a legjobb eredménnyel sikerült egyéni képviselői mandátumot szereznem. Az elért 47,2% egy szép közös siker, amivel a választás egyéni eredményeit tekintve országos szinten is az első harmadban végeztünk.
Az emberek érdekképviselete önmagában nagyon felemelő feladat és ígérem, hogy a továbbiakban is nagy odaadással, becsülettel és lelkiismeretesen fogom végezni a munkámat a térség előrelépésének érdekében. Nagy várakozással állok az előttem álló négy év elé, de ugyanolyan elszántsággal, elképzelésekkel és önbizalommal telve várom, mint a magunk mögött hagyott 16 esztendőt. Arra kérek mindenkit, hogy tegyen ugyanígy és készüljünk fel a jövő feladataira”
– hangsúlyozta Tállai András.

 

Kapcsolódó hírek