Ugrás a tartalomhoz

Rézfúvós koncert (videóval)

Mezőkövesd hírei

A rézfúvósok vették birtokba a színpadot a Mezőkövesdi Alapfokú Művészetoktatási Intézményben május 7-én.

A Városi Zeneiskola megalapításának 50 éves évfordulója alkalmából megrendezett „Régi növendékek” hangversenysorozat újabb állomásán rézfúvós koncertet hallgathattak meg a komoly és könnyűzene szeretői az oktatási intézményben. A hangversenyen elsőként Mozerné Horga Stefánia, az iskola igazgatója köszöntötte a megjelenteket.
A koncert keretében színpadra lépett többek között Nyikes Róbert, ifjabb Bolykó István, Csomós Dávid, Nagy Zsolt, Panyi Tibor, Mozer Attila és Stók Pál. A fellépők  trombita, kürt, valamint harsonajátékkal kápráztatták el a közönséget. Az est egyik érdekessége ezúttal is az volt, hogy a főszereplők közül korábban többen is tanár- növendék viszonyban álltak egymással.


Ismert zeneszerzők művei

A rézfúvós hangversenyen többek között Vivaldi, Tessarini, Brandt, műveiből játszottak el részleteket a fellépő művészek, míg Nagy Zsolt egy saját jazz dalt adott elő a közönségnek. Az est zárásaként egy könnyűzenei összeállítást hallgathattak meg az érdeklődők. A színpadra lépő kvartett harsona előadásában felcsendült többek között Edward Solomon- Fiesta című dala, valamint a nagy sikerű Rózsaszín párduc című film ismert betétdala is. A színvonalas műsor hangulatát Molnár Mónika, Vincze Viktória, Dusik István, valamint Panyi Zoltán művésztanárok tették teljessé, akik zongora és ütős hangszereken kísérték a fellépőket.
A rézfúvós hangversenyt a későbbiekben teljes egészében megtekinthetik majd a Mezőkövesdi Televízió Kulturális közvetítésében.

Kapcsolódó hírek