Ugrás a tartalomhoz

2400 nap a Bárdosban: 3 hetet meghaladó projekt – Bárdos Lajos Tagiskola 8. osztály

Mezőkövesd hírei

A TÁMOP 3.1.4 UNIÓ-S pályázat 4. évében 8. osztályunk a 2400 nap a Bárdosban című projektet valósította meg. A 3 hetet meghaladó projekt a Bárdos Lajos Iskolában eltöltött 8 évet dolgozta fel.

A délelőtt tanórákon vettünk részt, majd a délutánokat nagy lelkesedéssel a téma feldolgozásával töltöttük.
PowerPointos bemutatót készítettünk az egyes évfolyamokon végzett munkáról. A diaképeken szerepeltek az alsó évfolyamok Anyák napi műsorai, és a Mikulás délutánok fényképei. Meghatódottan néztük újra Hudák Zsoltné tanító nénitől való búcsúzkodás felvételeit.
A felső tagozaton minden évben megtartottuk a Halloween partinkat, ahol tréfás vetélkedőket is rendeztünk. A rengeteg fotó, amit akkor készítettünk sokat segített a PowerPointos bemutatóink elkészítéséhez.
Riportjainkban tanáraink, diáktársaink mondták el véleményüket rólunk.
Tablókat terveztünk a legérdekesebb tanítási órákról. Itt helyett kapott többek között biológia tanárunk, Gál János igazgató úr órája is, ahol nyulat boncoltunk.
Fotókkal igazoltuk, hogy egy egri általános iskola újonnan átadott természettudományos laborjában fizikai, kémiai, biológiai kísérleteket végeztünk.
Az osztálykirándulások fényképeit nézegetve szép emlékeket idéztünk fel.
Amikor elfáradtunk a számítógép előtt, tabló készítés közben tánccal frissítettük fel magunkat.
A vámpírok bálja című musical fináléját gyakoroltuk. Gyorsan elrepült a 3 hét.
Vidáman, jó hangulatban töltöttük együtt ezeket az órákat. Majd eljött 2014.04.11-e, egy pénteki nap. Projektünk zárásaként kiállítást nyitottunk meg, ahová iskolánk minden tanulóját meghívtuk.
Itt nem csak a tablóinkat lehetett megtekinteni, de PowerPointos bemutatóval nézhették meg kedves vendégeink az elmúlt 2400 nap történéseit.
Végezetül iskolánk tornatermében fergeteges tánccal zártuk a 3 hetet meghaladó projektünket.
A musical fináléja annyira jól sikerült, hogy a közönség vastapssal jutalmazta előadásunkat.
Jó alkalom volt ez a projekt, hogy visszaemlékezzünk a Bárdos iskolában eltöltött szép évekre, de a záróműsorunk arra is lehetőséget adott, hogy az alsóbb évfolyamosok sokáig emlékezzenek ránk.
Jó volt a Bárdosban!!!          

Bárdos Lajos Iskola 8. osztálya
Kriston Zoltánné osztályfőnök

Kapcsolódó hírek