Ugrás a tartalomhoz

A MAGYAR KÖZÚT FOKOZOTT ÓVATOSSÁGOT KÉR A KÖZLEKEDőKTőL A KÖVETKEZő NAPOKBAN

Mezőkövesd hírei

A meteorológiai előrejelzések alapján a szerda délutáni óráktól fokozatosan erősödik a szél, elsősorban a dunántúli területeken, ahol akár 100 km/órát meghaladó széllökések is várhatóak, emellett péntekig akár 50-100 mm csapadék is eshet.

A rendkívüli időjárás miatt várhatóan többfelé vízátfolyások vagy fakidőlések is lehetnek, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a szokásosnál is nagyobb óvatossággal vezessenek a következő napokban, utazás előtt pedig minden esetben tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

Az Yvette névre keresztelt mediterrán ciklon hatására az előrejelzések alapján az ország délkeleti felén már egyre többfelé kell esőre, záporokra számítani, emellett egyre nagyobb területen viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. A becslések szerint a következő napokban a dunántúli területeken akár 100 km/órás széllökések is lehetnek.

A várható rendkívüli időjárás miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy mielőtt útnak indulnának, tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Ezt megtehetik a társaság Útinform szolgálatának munkatársainál, valamint megyei és autópálya diszpécsereinél, akiknek az elérhetőségei további információkkal együtt megtalálhatóak a www.utinform.hu/elerhetosegek weboldalon. A közútkezelő ezen kívül arra kéri a közlekedőket, hogy az autópályákon és főutakon található változtatható jelzésképű táblák információit vegyék figyelembe utazáskor, az ár- és belvíz helyzet miatt lezárt útszakaszokon pedig semmiképpen ne próbáljanak meg átkelni és a kihelyezett korlátozásokat minden esetben tartsák be!

Ha az autósok mégis az utazás mellett döntenek érdemes a következőkre figyelniük: tartsanak a szokásosnál is nagyobb követési és oldal távolságot, mérsékeljék az autójuk sebességét, kerüljék el a vízátfolyásos szakaszokat, ne parkoljanak fa alá, különösen óvatosan vezessenek a hidakon, felüljárókon az erősebb oldal széllökések miatt, továbbá kerüljék a hirtelen kormánymozdulatot és fékezést.


További információ:


Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály
Weboldal: www.kozut.hu
Facebook: www.facebook.com/MagyarKozut

Kapcsolódó hírek