Ugrás a tartalomhoz

Csecsemőgondozási verseny

Mezőkövesd hírei

15 általános iskolás vett részt az idei Csecsemőgondozói versenyen. A vöröskereszt által megszervezett vetélkedő győztese vehet részt a megmérettetés megyei fordulóján.

A Magyar Vöröskereszt Mezőkövesdi Szervezete immár évek óta megszervezi a csecsemőgondozási versenyt, amelyen a mezőkövesdi, illetve a környékbeli települések általános iskolás tanulói vehetnek részt. A vetélkedő két részből, egy elméleti és egy gyakorlati feladatból állt. Az elméleti részben egy általános totót kellett kitölteniük a fiataloknak. A gyakorlat során három állomáson, a lázcsillapítás-öltöztetés, a táplálás és a fürdetés témakörben kellett bemutatni tudásukat a védőnők előtt. Idén 5, háromfős csapat vett részt a verseny területi fordulóján, akik közül a legtöbb pontot elérők vehetnek majd részt a közeljövőben megrendezendő megyei vetélkedőn. 

A végeredmény alapján az első helyezett a Szent István Katolikus Általános Iskola egyik csapata lett, míg a második helyen a Bárdos Lajos Tagiskola végzett, a harmadik helyet pedig a Szent István Katolikus Általános Iskola másik csapata foglalta el.

Kapcsolódó hírek