Ugrás a tartalomhoz

Bennmaradást ért a győzelem (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

 

Mezőkövesdi KC – PLER Budapest 27-24 (15-11) 

Szép győzelemmel biztosította be első osztályú tagságát városunk felnőtt csapata. Kézilabdázóink a PLER együttesét fektették két vállra nagy küzdelemben.

Az NB I-es kézilabda bajnokság alsóházi rájátszásának 9. játéknapján a 8. helyen álló fővárosi gárda látogatott Mezőkövesdre május 17-én. Az MKC előtt tanyázó PLER mindössze egy ponttal szerzett többet Szepesiéktől, így együttesünk kövesdi siker esetén a vendégek elé léphetett a tabellán. Az összecsapás egyáltalán nem ígérkezett könnyűnek, mivel Hultvágner István gárdája legutóbb március 21-én, az alsóház nyitófordulójában maradt pont nélkül a bajnokságban.



Ünnepség a mérkőzés előtt

Az összecsapás egy kis ünnepséggel kezdődött. Elsőként Marosi Istvánt, az ózdiak egykori világválogatott kiválóságát köszöntötték, aki a mérkőzést megelőző napon kapta meg a Magyar Kézilabdázásért emlékérmet. Ezt követően három kövesdi kötődésű kézilabdázót szólítottak a parkettre. Kovács Péter, az MKC fiatal reménysége 149 találattal a 2. helyen végzett a junior bajnokság góllövőlistáján, amiért Marosi Istvántól vehetett át elismerést. (A szélső mögött a szintén mezőkövesdi Bán Norbert végzett a 3. helyen 133 góllal.) A 10 esztendeje Mezőkövesden kézilabdázó, nem mellesleg kövesdi nevelésű Molnár Ferenc egy aranyórát vehetett át Bencsik Istvánné felajánlásában. Ezt követően Fekete Lászlót, csapatunk balátlövőjét búcsúztatták, aki 2007 óta erősítette a Mezőkövesdet. A tavaszi szezont Ózdon töltő sportember összesen 187 bajnoki mérkőzésen lépett pályára az MKC csapatában és több mint 900 gólt szerzett. A kiváló játékost dr. Fekete Zoltán polgármester mellett Mikulás Gábor, az MKC elnöke, valamint Holdoner István, a klub társadalmi elnöke köszöntötte.


Kiváló hajrá

A találkozó a Vác elleni összecsapáshoz hasonlóan döcögősen indult, ugyanis a 6. percben mindössze 2-1-es fővárosi vezetést mutatott az elektronikus eredményjelző. Alig egy perc alatt viszont nagyot fordult a világ, ugyanis Dobó vezérletével 4-2-re megfordították az állást kézilabdázóink. A kiváló periódust kisebb hullámvölgy követte, melynek következtében a 13. percben 6-6-ra álltak a csapatok Dobó találata után. Együttesünk a folytatásban újra megrázta magát és a 22. percben már 11-7-re vezetett, de ekkor ismét változott a játék képe, így három minutummal később már csak egyetlen góllal álltak rosszabbul a látogatók (11-10). A hullámzó játék szerencsére tovább folytatódott, ugyanis a következő periódust 4-1-re hozták le Benisék, ennek köszönhetően a Skaliczki tanítványok négy gólos fórral várhatták a második játékrészt. A magabiztos vezetéshez a jó támadójáték mellett Kovács János bravúros védései is hozzájárultak.


Nagy előny után szoros hajrá

Fordulás után stabilizálódott a különbség, csapatunk tisztes távolságban tartotta a fővárosiakat, akik nem találtak megoldást az MKC zárt és fegyelmezett védekezésére, valamint a labdaszerzéseket követő villámgyors ellencsapásaira. Dobóék nagy kedvvel és pontosan játszottak, így csapatunk 20 perccel a mérkőzés vége előtt a két pont eldöntéséhez is közel állt, hiszen ekkor már 20-13-ra vezetett. Hultvágner István időkérését követően azonban megváltozott a játék képe, ezért a fővárosiak fokozatosan megkezdték a felzárkózást. Az MKC előnye csökkenni kezdett és a 49. percben négy gólra, 22-18-ra olvadt. Újabb két perc elteltével Jakub Mikita átlövésből szerzett találata után már csak két góllal állt jobban együttesünk. A hajrában viszont sikerült rendezni a sorokat. Kovács János bravúrjai mellett elől Benis és Dobó húzta a csapat szekerét, így az MKC végül három gólos győzelmet aratott. A találkozóhoz tartozik, hogy az izgalmas és rendkívül feszült hajrában a PLER játékosa, Nagy Bence piros lapot kapott, így a kiállítás sorsára jutott. Kézilabdázóink a sikernek köszönhetően végérvényesen bebiztosították az első osztályú tagságukat. Skaliczki László csapata jelenleg a 8. helyen áll a tabellán 21 ponttal, a 25 egységet szerző Orosháza mögött. A PLER és a Cegléd 20-20, a jelenleg kieső helyen álló Vác 18, míg az utolsó helyezett Győr 9 pontot szorgoskodott össze.


Zárás Győrben

Kézilabdázóink a bajnokság záró fordulójában a sereghajtó Győr csapatához látogatnak. Az ETO-SZESE Győr – Mezőkövesdi KC összecsapás május 24-én, szombaton 18 órakor kezdődik a Rába-parti városban. 


A mérkőzés jegyzőkönyve: 

Mezőkövesdi KC–PLER Budapest 27–24 (15–11)
Mezőkövesd, 500 néző, vezette: Horváth, Marton
MEZőKÖVESD: KOVÁCS J. – BENIS 10 (1), Dukics 3, Trivkovics 2, Radnics 1, DOBÓ 9, Szepesi 2. Csere: Grünfelder, Molnár F., Csuzics, Pavlovics. Vezetőedző: Skaliczki László
PLER: KRÁNITZ – RÉV 5 (1), Marczinkó 3, J. Mikita 4, MOUSAVI 7 (1), Nagy B. 2, Tóth P. 1. Csere: Szabó T. (kapus), Győrfi, Vancsics, Bakos Gy., Varga L., Lókodi 2, Oláh, Leimeter, M. Mikita. Vezetőedző: Hutvágner István

Hetesek: 1/1, ill. 4/2
Kiállítások: 16, ill. 10 perc
Kizárás: Nagy Bence (egyből piros) 
 
  1. Az alsóház állása:

 

Csapat

J.

Gy.

D.

V.

Dob.

Kap.

P.

 

7.

Orosházi FKSE LINAMAR

19

11

3

5

490

466

25

 

8.

Ceglédi KKSE

19

10

1

8

514

506

21

 

9.

Mezőkövesdi KC

19

9

3

7

487

500

21

 

10.

PLER Budapest

19

9

2

8

522

522

20

 

11.

Váci KSE

19

8

2

9

486

463

18

 

12.

SZESE Győr

19

4

1

14

498

540

9

 

Kapcsolódó hírek