Ugrás a tartalomhoz

Az országos találkozó jegyében (videóval)

Éves taggyűlést szervezett a Mezőkövesdi Városszépítő és Városvédő Egyesület május 15-én. A szervezet tagjai az elmúlt éves beszámolók mellett, a 2014-es esztendő feladatairól tárgyaltak a Közösségi Házban megrendezett eseményen.

Az ülésen elsőként a 2013-as esztendő tevékenységéről szóló beszámolót hallgatták és tárgyalták meg a városvédők. Pető Istvánné elmondta egyebek mellett, hogy tavaly 220 000 Ft-ot fordítottak a Városi Temetőben található Kőkép felújítására. Hangsúlyozta, az emlékmű helyreállítását Baranyi Imre fogja elvégezni és a rekonstrukció legkésőbb június végén, vagy július elején teljes egészében befejeződik. A tervek szerint a Mezőkövesden megrendezésre kerülő XXXIII. Város -és Faluvédők Országos Találkozója és Konferenciája keretében adják majd át a megújult Kőképet. A szervezet pénzügyi beszámolóját Barczi Istvánné, az Ellenőrző Bizottság elnöke ismertette. Ezt követően a tagság megtárgyalta és elfogadta a 2013-as évről szóló beszámolókat. Pető Istvánné külön köszönetet mondott a támogatóknak, valamint azoknak, akik a városvédőknek ajánlották fel az SZJA 1%-át, melyből mintegy 60 000 Ft gyűlt össze.

A szervezet tagjai az összejövetel egyik legfontosabb napirendjeként a Város -és Faluvédők Országos Találkozója és Konferenciája programjáról egyeztettek. A nagyszabású eseményt július 9-étől 12-éig fogják megrendezni városunkban. Ezt követően megválasztották az új Ellenőrző Bizottságot, melynek Abuczki Istvánné és Vámos Margó mellett Nagy István lett a tagja. Az egyebek napirendi pontban elsősorban az országos találkozóval kapcsolatos véleményeket és javaslatokat beszélték meg a városszépítők.

Kapcsolódó hírek