Ugrás a tartalomhoz

Ülésezett a testület (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Az ovifoci program támogatásáról, a közbiztonságot növelő intézkedésekről tárgyalt a képviselő-testület május 28-án.

Az ülés elején az Ügyrendi és Szociális Bizottság új tagja, Pap Szabolcs tette le az esküt, majd pedig elhangzott a polgármesteri tájékoztató.
Ezt követően elsőként az önkormányzati intézmények, azaz a Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt., a Mezőkövesdi Média Nonprofit Kft., a Mezőkövesdi Közkincs-tár Nonprofit Kft. 2013 éves gazdálkodásáról szóló beszámolóját és 2014-es terveit fogadta el. Emellett a Mezőkövesdi Kistérségi Társulás elmúlt évről szóló összefoglalóját is megszavazták.
Emellett a Zsóry Gyógy- Strandfürdő nyári felkészülését is megtárgyalta a testület. A fürdő 2014. március 3-tól részt vesz az Erzsébet fürdő utalvány programban, amely a nyugdíjasok számára kedvezményes belépést biztosít.
Emellett módosították az árjegyzéket is, amelynek következtében új szállásadói jegyet vezettek be így a szállásadóknak 100 db-t meghaladó jegyvásárlás esetén bruttó 1300 Ft-os egységáron kínál a fürdő felnőtt belépőjegyet.
2014. április 7 és 11. között megtörtént az előírt karbantartási munkálatok elvégzése, a vízforgatós medencékben teljes vízcserét végeztek a hatósági előírások szerint. Élménygyógymedence csempék javítási munkáit elvégezték. Az elmúlt hónapokban megtörtént a földszinti fedett öltözők átfestése.  Húsvétkor kinyitottak a külső pénztárak, a pénztárak takarítása, felkészítése is megtörtént. A pénztárakba beszerzésre került 6 db számítógép.
Napirenden volt az Ovifoci program elindítása városunkban. Ennek keretében két műfüves pályát alakítanának ki az V. és a VI. óvodában. 2012-ben nyújtott be pályázatot az Önkormányzat ennek megvalósítására. A pályázat sikerességéről nemrég kapott értesítést a városvezetés. Ezért az ehhez szükséges óvodánként 2 850 000 forint önerőt a képviselő-testület döntése értelmében a 2014. évi költségvetés terhére biztosítják.
A grémium elfogadta a Városi Rendelőintézet fejlesztéséhez kapcsolódó eszközbeszerzést érintő közbeszerzési eljárás kiírását, valamint a város Víziközmű rekonstrukciós tervét is.
Emellett a törvényi változások miatt szükségessé vált új települési hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződést megkötését is támogatták a képviselők.
A Mezőkövesd Város Településrendezési Tervét és a Helyi Építési Szabályzatot is módosították. Erre azért volt szükség, mert a Mezőgazdasági Gépmúzeum újabb területtel gazdagodott, és ezt az új területet be kell integrálni a már meglévő területhez.
Emellett jóváhagyták és támogatták a közbiztonságot növelő intézkedések megtételét. A Hősök terén és a Szent László téren a késő délutáni, esti órákban egyes személyek a közösségi együttélés alapvető szabályait, a minimálisan elvárható magatartásformát sem tartják be. Ennek a helyzetnek a megváltoztatása érdekében az Önkormányzat úgynevezett posztos rendőrt állít a két érintett térre, akik minden nap felügyelik a tér közbiztonságát. A képviselő-testület döntése értelmében, 2014. június 16-szeptember 14. között hétfőtől csütörtökig, illetve vasárnap 18 órától 22 óráig, pénteken és szombaton pedig 18 órától hajnal 2 óráig lesznek jelen az érintett területen a rendőrök. Ennek a költsége erre az intervallumra bruttó 2.337.000 Ft, amelyet az Önkormányzat költségvetésének az általános tartalék előirányzat felhasználásával biztosítja.
Az ülés végén a testület törvényi változások miatt módosította Mezőkövesdi Művelődési Közalapítvány alapítványi okiratát, valamint hozzájárult ahhoz Hogy a Matyóföldi Íjász Egyesület kérelmét elfogadja, azaz a jelenlegi területük előtti, jelenleg egy kutyaiskola számára átadott területet is megkapják.


Kapcsolódó hírek