Ugrás a tartalomhoz

Gyalogosan érkeztek, két kerékpárral távoztak

Mezőkövesd hírei

Két huszonéves egerlövői lakossal szemben kezdeményezett eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság, szabálysértési értékre elkövetett lopás vétsége miatt.

A két fiatalember április 30-án 05.00 óra körüli időben Mezőkövesd Rákóczi úti I. sz. ABC kerékpártárolójából egy lezárt Csepel típusú kerékpárt lovasított meg, s ezen érkeztek a vasútállomásra. Addig-addig nézelődtek, míg két darab kerékpárral nem távoztak, Egerlövő irányába. Pechükre egy szemfüles állampolgár felfigyelt tettükre, s értesítette a Rendőrkapitányságot. A kiérkező kollégák Egerlövő-Mezőkövesd között kapcsolták le a kerekezőket, akik beismerő vallomást tettek. Az egyik elkövető lakásán házkutatás során lőszer lefoglalás is történt. Amennyiben szakértői megállapítást nyer, hogy éleslőszernek minősülő tárgyról van szó, a fiatalembernek lőszerrel való visszaélés bűntettének elkövetése miatt is felelnie kell. 

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság keresi a vasútállomáson április 30-án eltulajdonított, lefoglalásra került kerékpár tulajdonosát. Ha Ön az kérjük, mielőbb jelentkezzen hatóságunknál! (Mezőkövesd, Egri u. 2. szám   tel.: 49/505-440)  
Mint ez az eset is mutatja fontos az állampolgárok együttműködése, segítése. A Rendőrség nem lehet mindig mindenhol jelen, de ha a lakosság figyelmesebb, időben értesíti a hatóságot, a fellépés nem marad el az elkövetőkkel szemben. Éljenek bátran ezzel a lehetőséggel, hogy minél több ilyen és hasonló esetet akadályozhassunk meg! Ne feledjék! A Rendőrség Önökért, Önökkel Együtt tehet a legtöbbet!
Rk. Mezőkövesd

Kapcsolódó hírek