Ugrás a tartalomhoz

Ötös, de nem csillagos (videóval)

Győri ETO FC - Mezőkövesd Zsóry 5-0 (2-0)

Gyirmóton játszotta le utolsó bajnoki mérkőzését a Mezőkövesd Zsóry első osztályú felnőtt csapata. Labdarúgóink az ezüstérmes pozícióban álló Győr vendégeként vereséggel zárták a pontvadászatot.

Az OTP Bank Liga 30. fordulójának mérkőzései több nyitott kérdésre adtak választ, ugyanis a bajnoki címért a DVSC-Teva és a Győri ETO FC, míg a bronzéremért a Videoton FC és a Ferencváros vívott külön párharcot. Együttesünkre nem várt könnyű 90 perc, ugyanis Bognárék a bajnoki címvédő és az aranyérem megvédésben „halványan” reménykedő rába-parti gárda ellen szálltak harcba május 31-én. A győri ETO Park felújítása miatt az NB II-es Gyirmót otthonában rendezték meg a találkozót.
Labdarúgóink a két hetes bajnoki szünetben edzőmérkőzést játszottak a Ferencváros vendégeként május 23-án. Együttesünk a Népligetben megrendezett találkozón nagy küzdelemben 3-2-es győzelmet aratott Thomas Doll csapata ellen. A kövesdi sikerből Harsányi kettő, míg Bognár egy találattal vette ki a részét, így Melczerék értékes győzelemmel hangoltak a szezon utolsó bajnoki mérkőzésére.


Jó kezdés, rossz befejezés

Az összecsapás elején együttesünk játszott aktívabban. Labdarúgóink Fótyik fejese után kis híján megszerezték a vezetést a 3. percben, azonban Pogacsics a léc alól kitornászta a labdát. Három perccel később a győriek is eljutottak a kapuig, miután Dudás beadását Andric gurította a kapu mellé. A 9. percben Takács kínálta meg Pogacsicsot egy életerős lövéssel, de a győri portás szögletre mentett. A vendéglátók 15 perc után átvették a játék irányítását és az első félóra vége előtt két minutummal előnyhöz jutottak. Kronaveter bal oldali szabadrúgását Horváth ütötte ki előrevetődve, azonban a jó ütemben érkező Langról a hálóba pattant a játékszer. A 34. percben Kamber kapott jó átadást a 16-oson belül, majd miután tisztára játszotta magát megcélozta a ketrecet, de a próbálkozása elzúgott a jobb alsó sarok mellett. Két minutummal később ismét Kronaveter szabadrúgása okozott megoldhatatlan feladatot a kövesdi hátsó alakzatnak. A középpályás beívelése után a jól helyezkedő Wolfe senkitől sem zavartatva passzolt a gólvonal mögé. Öt perccel a félidő vége előtt egy villámgyors kövesdi akció végén Balajti visszagurítását követően Melczer tüzelt kapura, de a megpattanó lövését Pogacsics könnyedén hárította. Három minutummal később Wolfe életerős távoli kísérletét, Horváth öklözte ki szép mozdulattal.


Hajrá gólok

Fordulás után kiegyenlített játékot láthattak a nézők. A kapuk egészen a 60. percig nem forogtak veszélyben, ekkor Bognár veszélyes beadását Pogacsics ütötte ki szögletre. Húsz perccel a találkozó vége előtt Kronaveter sistergős szabadrúgása kerülte el kevéssel a kövesdi kaput, míg öt minutummal később Illés beadását követően Burgos közeli fejesét fogta meg a kövesdi hálóőr. A 79. percben Kronaveter távoli kísérletét nagy bravúrral védte ki Horváth, viszont a kipattanót Trajkovic néhány lépésről a kapuba továbbította, így háromra növelte a két csapat közötti különbséget. A 83. minutumban Völgyi szabadrúgása után a teljesen egyedül hagyott Dordevic is feliratkozott a góllövők közé és ezzel még nem volt vége, ugyanis a 88. percben az egész találkozón kiválóan futballozó Kronaveter ívelt mintegy 30 méterről a léc alá és ezzel beállította az 5-0-ás végeredményt.


Két kövesdi újonc


A találkozó talán legnagyobb pozitívuma kövesdi szempontból, hogy két fiatal tehetség, a mezőkövesdi nevelésű Csirmaz István, valamint a nyáron igazolt Szilvási Zoltán is pályára lépett csereként az élvonal utolsó fordulójában.
Együttesünk a 9. vereségét szenvedte el a tavaszi szezonban, így Bognárék a 15. helyen fejezték be a bajnokságot 24 ponttal. Az OTP Bank Liga küzdelmeit a DVSC-TEVA nyerte meg 62 ponttal a szintén 62 pontos Győr és az 57 egységet gyűjtő Ferencváros előtt.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Győri ETO FC - Mezőkövesd Zsóry 5-0 (2-0)
Gyirmót, vezette: Erdős J. (Viszokai L., Becséri G.).
Győri ETO FC: Pogacsics – Wolfe, Dudás (Illés), Kronaveter, Nikola, Burgos, Lang (Dordevic), Kamber, Andric (Mervó), Völgyi. Vezetőedző: Horváth Ferenc
Mezőkövesd Zsóry FC: Horváth – Búrány, Velicky (Szilvási), Fótyik, Gévay, Hegedűs, Takács, Melczer (Csirmaz), Balajti (Menougong), Harsányi, Bognár. Vezetőedző: Tóth László
Gólok: Lang (28.p), Wolfe (36.p), Trajkovic (79.p), Dordevic (83.p), Kronaveter (88.p)

Kapcsolódó hírek