Ugrás a tartalomhoz

Bravúros ezüstérem

Mezőkövesd hírei

Sporttörténelmi sikert ért a Mezőkövesdi KC ifi csapata az Országos Ifjúsági Kupában. A sorozat négyesdöntőjének Dabas adott otthont április 26-án és 27-én.

A klub korosztályos kézilabdacsapata története során először jutott a legjobb négy együttes közé a sorozatban, ahol végül az ezüstérmet vehették át a kövesdi fiatalok. Együttesünk a Nyíregyháza, a Salgótarján és a XVI. Kerület csapatainak legyőzésével jutott a legjobb négy közé. Kézilabdázóink óriási fegyvertényt hajtottak végre az elődöntőben, miután fegyelmezett és rendkívül taktikus játékkal 28-22-re legyőzték a Tisza Volán gárdáját. A csoda a kupa döntőjében is folytatódott, hiszen az MKC 40 percig vezetett a sokkal esélyesebb PLER KC ellen. Ezt követően kijött a két csapat közötti tudáskülönbség és a kövesdi fiatalok 33-21-re kikaptak, de szégyenkezésre nincs okuk Bánéknak, hiszen az KC erőn felül teljesítve szerzett ezüstérmet. Az elért siker nagyon értékes a mezőkövesdi kézilabda klub életében, amely még vonzóbbá teheti városunkat a fiatal tehetségek számára.

Az Országos Ifjúsági Kupa döntőjének végeredménye:
1. PLER KC
2. Mezőkövesdi KC
3. Dunaferr
4. Tisza Volán.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Juhász István, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója adta át az érmeket, illetve elismeréseket a csapatoknak. Az MKC ezüstérmes csapatának tagjai: Budai Márk, Bán Norbert, Bíró Bence, Csendes Ádám, Fekete Dániel, Holló Balázs, Kovács Péter, Lezák Áron, Nagy Patrik, Nyitrai János, Sipos Péter Milán, Stáb Bence, Várai Márton János, Kovács Viktor, Koós Milán edzők: Rosta Miklós és Lakatos László

Kapcsolódó hírek