Ugrás a tartalomhoz

A rock örök (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Június 16-a minden esztendőben a Rock Napja. Az ismert és egyre népszerűbb eseményhez idén is csatlakozott városunk. A Boomerang Biliárdszalon szervezésében megrendezett zenei fesztiválon öt zenekar lépett közönség elé a Szent László téren.

A Rock Napjának egyik legfontosabb üzenete a több mint félévszázados zenei irányzat megünneplése. A Rock Napja egy hamisítatlan ünnepnap, amely lényegében a rockerek és a rockzenét szeretők összefogását jelképezi.
Talán sokan nem tudják, de a rockzene bölcsőjeként az Amerikai Egyesült Államokat tekintik, ahol két stílusirányzat, a blues, valamint a country ötvöződött a múlt század közepén. A rock az Egyesült Államok után meghódította Nagy Britanniát, majd az 1960-as években gyakorlatilag a legnépszerűbb zenei műfaj lett a világon. Az elmúlt félévszázadban számos kiváló zenekar született, akik örökre beírták magukat a zenetörténet nagykönyvébe kezdve a Beatles-től a Red Hot Chili Peppers-en, a Deep Purple-on, a Scorpions-on, a Guns 'n Roses-on, a Queen-en keresztül az ismert magyar zenekarokig Omega, Beatrice, Kormorán, Edda, Republic, Bikini, Tankcsapda és még hosszasan sorolhatnánk a kiváló külföldi, valamint hazai előadókat.
A telt házas koncertek, illetve a több tíz, valamint százezres tömegeket megmozgató fesztiválok bizonyítják, hogy a rock ma is az egyik legnépszerűbb zenei irányzat világszerte.


Kiváló zenekarok

A rock mezőkövesdi ünnepén elsőként a Sox ON Cox – RHCP  Tribute zenekar lépett színpadra, akik a népszerű amerikai együttes, a Red Hot Chili Peppers slágereit „saját köntösbe öltöztetve” játszották el a közönségnek június 15-én.
A Takszihárom nevű formációt aligha kell bemutatni a térségben élő rockrajongóknak, ugyanis a zenekar évek óta koncertezik és rendszeresen fellép a térségben megrendezett fesztiválokon, ráadásul országos szinten is komoly elismerést vívott ki magának. Ezt követően a Gitta & The Gang tagjai saját, valamint ismert klasszikus rockdalokkal szórakoztatták a közönséget. A lendületes produkció után a Deja Vivo lépett színpadra. A mezőkövesdi zenekar tagjai a tőlük megszokott színvonalas jazz-es hangzással ötvözött kellemes és könnyed rockdalokkal rukkoltak ki és produkciójukkal ezúttal is nagy sikert arattak a közönség körében.
Az est utolsó fellépőjeként, egyben sztárvendégeként az Üzletembers csapott a húrok közé. Az öt évvel ezelőtt alakult együttes tagjai korábban ismert zenekarokban játszottak. A basszusgitáros Zsoldos Tamás például megfordult a Beatrice, a Hobo Blues Band, és a Kormorán zenekarban, míg a dobos Pálmai Zoltán a P. Mobil mellett szintén játszott a Beatrice-ben, valamint a Hobo Blues Band-ben. Az együttes kiváló produkción keresztül csillogtatta meg a rockzene igazi értékeit. Az Üzletembers magas színvonalú előadása méltó zárása volt a jó hangulatú mezőkövesdi Rock Napnak.

Kapcsolódó hírek