Ugrás a tartalomhoz

„Tizennégyes fogat”

Mezőkövesd hírei

Véglegesítette a 2014-2015-ös bajnoki idény versenykiírását a Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai- és Versenybizottsága. A döntés értelmében tizennégy csapat vesz részt az NB I-es felnőtt férfi kézilabda bajnokságban.

Az MKSZ illetékeseinek döntése nyomán az élvonal előző kiírásában első tíz helyen záró csapat, köztük a Mezőkövesdi KC, valamint a 2013-2014-es év NB I/B-s bajnokságágnak feljutói, a Balmazújváros és a Komló indulhat az első osztályú pontvadászatban. A fennmaradó két hely feltöltéséről a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége dönt a későbbiekben.


Veszprém nélkül az alapszakaszban

A 26 fordulóból álló alapszakaszban minden csapat 24 mérkőzést fog lejátszani, ugyanis a SEHA-Ligában végül egyedüli magyar csapatként induló MKB-MVM Veszprém csak a rájátszásban fog bekapcsolódni a küzdelmekbe.
Az alapszakasz befejezése után a csapatok helyezésüktől függően két csoportban, az alsó-, vagy a felsőházban folytatják szereplésüket. A felsőház mezőnyét az alapszakasz 1-5. helyen záró csapata, valamint a Veszprém együttese fogja alkotni, így 6 gárda küzd majd meg a bajnoki címért és a dobogós helyezésekért. Az alsóházba az alapszakasz után 6-13. helyen végző gárdák kerülnek, akik a további helyezésekről és a bennmaradó pozíciókról fognak dönteni.

A felsőházba jutó gárdák körmérkőzéses rendszerben, oda-visszavágós alapon játszanak a továbbiakban, ahová nem viszik magukkal az alapszakaszban elért eredményeiket. A 10 fordulós felsőházi rájátszás után az 1-2. helyezett csapatok két nyert mérkőzésig tartó fináléban döntik el a bajnoki cím sorsát, míg a további helyezéseket (3-6. hely) a rájátszás tabellája alapján állapítják meg.
Az alsóházi rájátszásban érdekelt csapatok minden eredményt magukkal visznek az alapszakaszból és a felsőházhoz hasonlóan oda-visszavágós alapon, körmérkőzéses formában döntenek a helyezésekről.


Rajt: szeptember 3-án

A felnőtt férfi NB I alapszakasza szeptember 3-án kezdődik, míg az utolsó forduló hivatalos versenynapja 2015. március 7-e lesz. A rájátszás küzdelmei március 14-én kezdődnek. A felsőházban május 24-én, míg az alsóházban május 31-én fejeződik be a pontvadászat.

Kapcsolódó hírek