Ugrás a tartalomhoz

„Mopedes” évzáró (videóval)

Huszonnyolc tanuló kapott AM kategóriás vezetői igazolványt a Mezőkövesdi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró ünnepségén. Az eseményt június 18-án rendezték meg a Városi Sportcsarnokban.

Véget ért a 2013-2014-es tanév az általános iskolákban, így szeptemberig a mezőkövesdi oktatási intézmények kapui is bezárulnak a diákok nagy örömére. A tanév utolsó hivatalos eseményét, az összevont évzáró ünnepséget az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan idén is a Városi Sportcsarnokban rendezték meg.


Kimagasló eredmények

Az eseményen elsőként Gáspár Erzsébet, a MÁAMIPSZ általános igazgató helyettese, majd Gál János igazgató mondott köszöntőt, aki röviden értékelte a hátrahagyott tanévet. Az iskola vezetője elmondta, hogy a MÁAMIPSZ-hez tartozó hat intézmény (Szent Imre Tagiskola, Mező Ferenc Tagiskola, Bárdos Lajos Tagiskola, a tardi Szabó Zoltán Tagiskola, a cserépfalui Hórvölgye Tagiskola és a bükkzsérci Ódorvár Tagiskola) 46 osztályában összesen 891 tanuló végzett az elmúlt évben. A diákok közül 133 fő volt az első osztályosok, míg 118 a végzős gyermekek létszáma. A tanulmányi átlag 4, 03 volt az iskolában, ami az elmúlt éveket figyelembe véve is kiemelkedőnek számít. Az oktatási intézményben 95 diák végzett kitűnő eredménnyel, a jeles tanulók száma pedig 60, ugyanakkor 20 főnek javítóvizsgát kell tennie augusztusban.
Ezt követően az elmúlt években, valamint a legutóbbi tanévben kiemelkedően teljesítő diákokat jutalmazták. Oklevelet kaptak azok az alsó tagozatos gyerekek, akik négy éven keresztül kitűnő eredményt értek el, valamint az idén kitűnő bizonyítvánnyal végző felső tagozatos diákok. Emellett jutalmazták az országos tanulmányi és sportversenyeken kiemelkedően szereplő tanulókat. Az elismeréseket dr. Fekete Zoltán polgármester adta át a gyerekeknek, aki ezután a jelenlévőket köszöntötte. Városunk első embere egyebek mellett gratulált az elmúlt tanévben elért szép eredményekhez, megköszönte a pedagógusok egész éves lelkiismeretes munkáját és mindenkinek kellemes pihenést kívánt a nyári szünetre.
Ezt követően Gál János igazgató a Járási Pedagógusnapon díjazott tanárokat, valamint a nyugállományba vonuló pedagógusokat köszöntötte.


Program a balesetmentes közlekedésért

Az ünnepség zárásaként Pitkó László, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője osztotta meg gondolatait az Országos Baleset-megelőzési Bizottság által szervezett „SuliMoped” programmal kapcsolatban. Elmondta, hogy a Belügyminisztérium támogatásával megvalósult projektet öt megyében, köztük Borsodban indították el a 2012-2013-as tanévben.

A program célja, hogy minél több fiatal megismerje a közlekedési szabályokat, így jelentős mértékben csökkenjen a gyermekbalesetek száma hazánkban. A projekt sikerét jól mutatja, hogy városunkban összesen 101 diák jelentkezett, akik közül 35 tanuló kapott lehetőséget arra, hogy részt vegyen a díjmentes „AM” kategóriás járművezetői képzésen. A képzés keretében elméleti és gyakorlati oktatás mellett egészségügyi ismereteket szereztek az általános iskolás fiatalok, akik közül 28 tanuló sikeres vizsgát tett.
Pitkó László után Szerencsi Árpád rendőr alezredes, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vezetője gratulált a diákoknak, majd egyebek mellett az óvatos és körültekintő közlekedésre hívta fel a fiatalok figyelmét. A diákok az ünnepség keretében vehették át a legfeljebb 50 köbcentiméteres segédmotor-kerékpár, illetve mopedautó vezetésére jogosító AM kategóriás vezetői engedélyüket Pitkó László rendőr alezredestől és Szerencsi Árpád rendőrkapitánytól.
A tanévzáró ünnepséget a Szent Imre Tagiskola diákjainak verses és énekes műsora színesítette.

Kapcsolódó hírek