Ugrás a tartalomhoz

Matyó mellényben a fúvósok (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Negyvenkét hímzett matyó mellényt vettek át a Pro Urbe-díjas Mezőkövesdi Fúvószenekar tagjai dr. Fekete Zoltán polgármestertől.

A díszes ruhadarabokat városunk önkormányzata ajánlotta fel a fúvósoknak. A mellényeket a Start munkaprogram keretében, a Városi Galériában tevékenykedő képzett varrónők készítették el három hét alatt. Az átadó ünnepségen elsőként dr. Fekete Zoltán polgármester osztotta meg gondolatait. Városunk vezetője kiemelte a Start munkaprogramot, mÍelynek keretében a képzett szakemberek olyan értékteremtő tevékenységet végeznek, ami egyedülálló az országban. Emellett azt kívánta a zenekar tagjainak, hogy viseljék egészséggel az öltözetet és ezzel is hirdessék a matyó hagyományok, valamint a matyó népművészet hírnevét.

Ezt követően Panyi Zoltán, a Mezőkövesdi Fúvószenekar vezetője köszönte meg dr. Fekete Zoltán polgármesternek és városunk önkormányzatának a támogatását, illetve a matyó mintás mellényt elkészítő szakemberek áldozatos munkáját. A Fúvózenekar tagjai július közepén az olasz Petrioloban fogják képviselni városunkat, ahol már az új mellényben lépnek majd közönség elé.

Kapcsolódó hírek