Ugrás a tartalomhoz

Atlétikai diákolimpia

Mezőkövesd hírei

Városunkban rendezték meg az atlétikai diákolimpia körzeti döntőjét. A megmérettetésnek a Mezőkövesdi SE sporttelepe adott otthont. A körzeti döntőt május 3. és 6-a között rendezték meg településünkön. A viadal az egyéni versenyszámokkal kezdődött meg az MSE pályáján. A 3-4. korcsoportosok, tehát az 5-8. osztályosok síkfutásban, kislabdadobásban, súlylökésben, távolugrásban, magasugrásban és váltófutásban mérték össze tudásukat.

A mezőkövesdi sportolók közül kiemelkedő eredményeket ért el a harmadik korcsoportos lányoknál Magyar Dominika, aki kislabdadobásban diadalmaskodott. A harmadik korcsoportos fiúk között 60 m-es síkfutásban Oláh Márk, 600 m-en Csörgő Péter, távolugrásban Horváth Norbert, míg kislabdadobásban Tóth Patrik végzett az első helyen.


Az egyéni versenyszámok befejezése után a csapatküzdelmekkel folytatódott a selejtező május 3-án. A második korcsoportosok, 3.-4- évfolyamos sportolók 60 m-es síkfutásban, kislabda dobásban, távolugrásban, valamint 4X100 m-es váltófutásban versenyeztek. A csapat küzdelmek első napja mindkét fronton mezőkövesdi sikerrel zárult, miután a lányoknál és fiúknál egyaránt a MÁAMIPSZ sportolói nyújtották a legjobb teljesítményt. 

A harmadik korcsoportosok csapatversenyének programjában 60 m és 600 m síkfutás, kislabda dobás, továbbá távolugrás szerepelt május 4-én. Az eredmények összesítése alapján mindkét korcsoportban mezőkövesdi siker született. A fiúk versenyét a MÁAMIPSZ csapata nyerte meg, míg a lányoknál a Szent István Katolikus Általános Iskola csapata szerezte meg az aranyérmet. A program a negyedik korcsoportos csapatversennyel fejeződött be május 5-én. Itt a lányoknál és fiúknál egyaránt a mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola csapata diadalmaskodott. 

A diákolimpia körzeti döntőjének győztesei részt vehetnek a diákolimpia megyei döntőjében Miskolcon, melynek küzdelmeit ezen a héten bonyolítják le. Április 28-án és 29-én Miskolcon, a DVTK stadionban rendezték az atlétika diákolimpia V-VI. korcsoport egyéni bajnokságának megyei döntőjét. A versenyen kiválóan szerepeltek a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola tanulói, hiszen három aranyérmet is megszereztek. Derda Lilla súlylökésben, Pap Csilla 3000 méteres síkfutásban, míg Fügedi Tamás távolugrásban nem talált legyőzőre, ezzel pedig bejutottak az országos fináléba, melyet május 28-29-én rendeznek meg Budapesten. 

Eredmények:

kislabda dobás
1. Magyar Dominika (Mezőkövesd, Szent István Katolikus Általános Iskola) 48 m 

60 m síkfutás
1. Oláh Márk (MÁÁAMPISZ, Bárdos Lajos Tagiskola) 8,2 mp 

600 m síkfutás
1. Csörgő Péter (Mezőkövesd, Szent István Katolikus Általános Iskola) 1:56,69 

távolugrás
1. Horváth Norbert (MÁAMPISZ, Mező Ferenc Tagiskola) 4,54 m 

kislabda dobás
1. Tóth Patrik (MÁAMPISZ, Mező Ferenc Tagiskola) 53 m 

távolugrás
1. Kosztrub Dominika (M.-kövesd, Szent István Katolikus Általános Iskola) 4,39 m 

300 m síkfutás
1. Boda Martin (MÁAMPISZ, Mező Ferenc Tagiskola) 40,41 mp 

Kapcsolódó hírek