Ugrás a tartalomhoz

Foci felkészülés (videóval)

Megkezdte felkészülését a Mezőkövesd Zsóry felnőtt csapata az NB II-es bajnokság őszi idényére. A keret tagjai június 23-án találkoztak először a Városi Stadionban.

Nem vár könnyű időszak együttesünkre, ugyanis Tóth László irányításával egy 8 hetes felkészülési időszakot kezdtek meg labdarúgóink. „A két hónap nem kevés, de több új játékost is be kell majd építenünk a csapatba, ami hosszabb időt vesz igénybe. Nagyon szeretném, ha a júliusi büki edzőtáborozáson már zömében azzal a kerettel vehetnénk részt, amellyel nekivágunk a bajnokságnak” – emelte ki Tóth László vezetőedző.
Az egyeztetések folyamatosan zajlanak a játékosokkal. A szakember reménykedik benne, hogy az élvonalban szerepelt gárda gerince Mezőkövesden marad, így a tavalyi keret játékosainak 70-80%-a az NB II-ben is kövesdi mezben fut ki a gyepre. A távozókat illetően biztos, hogy Sigér Dávid, Melczer Vilmos, valamint Kiss Máté máshol próbál szerencsét, míg Horváth Tamás a Videoton csapatában folytatja pályafutását. Nagy valószínűséggel az érkezők táborát fogja erősíteni a kazincbarcikai Molnár Gábor, a szombathelyi nevelésű Szeles Tamás és Kulcsár Kornél. A tervek szerint szerb és szlovák próbajátékosok is érkeznek a csapathoz. A szakmai stábot tekintve eldőlt, hogy pályaedzőként Horváth Tamás segíti Tóth László munkáját, míg az erőnléti- és a kapusedző pozícióra egyelőre keresik a megfelelő szakembereket.

EDZőTÁBOR BÜKÖN
Együttesünk az első két hétben az edzések mellett fizikai felmérésekkel hangolt az intenzív felkészülési időszakra. Labdarúgóink zömében a Tűzoltópályán kialakított edzőközpont füves játékterén végzik a feladatokat, mivel a Városi Stadion gyepszőnyegét teljesen felújítják. Együttesünk az edzések mellett június 28-án a Puskás Akadémia ellen Felcsúton, míg július 1-jén az MTK Budapest vendégeként játszott felkészülési mérkőzést, ahol a szakmai stáb elsősorban a próbajátékosok képességeit térképezte fel. A felkészülés csúcspontját a Büki edzőtáborozás jelenti majd július 14-től 26-áig. Együttesünk megmérkőzik többek között, az NB II-es Ajkával, Sopronnal és Zalaegerszeggel, valamint az NB I-es Budapest Honvéddal.

HÁROM FRONTON Az edzőtáborozás utáni időszakban a játék csiszolása és a bajnoki ritmusra történő átállás lesz a csapat elsődleges feladata. Az NB II-es pontvadászat augusztus 15-én kezdődik, de előtte a Magyar Kupában is pályára lépnek labdarúgóink, ugyanis az országos főtábla első fordulóját augusztus 9-én, 10-én és 13-án fogják megrendezni. A Ligakupában az NB I-es és NB II-es gárdák  vesznek részt és a sorozat szeptember 4-én kezdődik.

AZ NB II MEZőNYE Az MLSZ versenybizottsága június 23-án tizenöt klub – köztük a Mezőkövesd Zsóry nevezését fogadta el a 2014-2015-ös egycsoportos NB II-es bajnokságra, míg utolsóként nagy valószínűséggel a Szeged 2011- Grosics Akadémia csapata csatlakozhat majd a másodosztályhoz.
Az NB II-es csapatok: FC Ajka, Balmazújváros, Békéscsaba 1912 Előre, Ceglédi VSE, Csákvár, Gyirmót FC Győr, Kaposvári Rákóczi, Mezőkövesd Zsóry, Siófok FC, Soproni VSE-GYSEV, Soroksár SC, Szigetszentmiklósi TK, Szolnoki MÁV FC, Vasas FC, Zalaegerszegi TE FC.

Kapcsolódó hírek