Ugrás a tartalomhoz

Neveztek és igazoltak

Mezőkövesd hírei

Beadta nevezését az NB I-es bajnokságra a Mezőkövesdi KC vezetősége. A klub játékoskerete újabb két játékossal bővült a napokban.

Városunk első osztályú kézilabdaklubja beadta nevezését az NB I-es pontvadászat 2014-2015-ös szezonjára, így együttesünk ősztől is az első osztályban szerepelhet. A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége a július 1-jei ülésen hoz döntést az NBI-es mezőny tagjairól. A versenykiírás értelmében 14 csapat indult volna az élvonal következő idényében, azonban a szövetség vezetőinek döntése alapján 12 csapatos lesz a bajnokság.


Fehérorosz és horvát játékos

A Mezőkövesdi KC vezetői két új játékossal állapodtak meg a napokban, ennek köszönhetően egy fehérorosz beállós és egy horvát jobbátlövő csatlakozik a csapathoz. Városunkban folytatja pályafutását az U21-es fehérorosz válogatott Stanislav Nakhaenko. A kiváló felépítésű beállós 209 cm/ 113 kg és a Dinamo Minszk gárdájától érkezett Mezőkövesdre. A 22 esztendős Ivan Srsen jobbátlövő poszton vethető be és szintén szerepelt hazája junior válogatottjában. A játékos kiváló mutatókkal rendelkezik, ugyanis tavaly a Varasd együttesében 34 mérkőzésen 148  alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, míg egy évvel korábban a Vidovec Bios csapatában 69 gólt szerzett 14 összecsapáson. Az MKSZ döntésének értelmében az NB I-es kluboknak ősztől felnőtt csapatot kell indítaniuk az NBI/B-ben, vagy az NB II-ben. Ezzel kapcsolatban eldőlt, hogy az MKC harmadosztályban induló csapatát Molnár Ferenc fogja irányítani a következő évben.

Kapcsolódó hírek