Ugrás a tartalomhoz

Eredeményes kövesdi úszók

Mezőkövesd hírei

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg városunkban a Matyó-Pünkösd Kupa nemzetközi úszóversenyt. A Mezőkövesdi SE úszószakosztályának szervezésében lebonyolított megmérettetésen 13 egyesület 182 sportolója vett részt a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben május 13-án. A hazai klubok mellett a romániai Marosvásárhely csapata képviseltette magát a viadalon.

A nagyszabású esemény nyitányaként dr. Hajdú András alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. A sportolók öt korcsoportban és mind a négy úszásnemben összemérték a tudásukat. Rendhagyó módon a verseny a 100 m-es pillangóúszással vette kezdetét, majd a hátúszás után a 4x66 m-es váltóval folytatódott. Ezt követően a mell és a gyorsúszásra került sor. 

A Mezőkövesdi SE úszószakosztályából összesen 31 fiatal sportoló állt rajtkőre a versenyen. A fiatalok 5 ezüst és 5 bronzérmet szereztek. A legeredményesebben Lukács Máté szerepelt, aki három ezüst és egy bronzéremmel zárt, míg Pető Kristóf egy ezüstérem mellett háromszor állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A váltók versenyében a lányok ezüst, míg a fiúk bronzéremmel gazdagították az éremgyűjteményüket. 

Az UMEI Teknőcök csapata szintén jelentős létszámban képviselte városunkat. A klub tagjai közül 29 sportoló indult el a Matyó-Pünkösd Kupán. A legeredményesebben a korosztályában az ország elitjéhez tartozó Szilvási Gréta szerepelt, aki mind a négy versenyszámban meggyőző teljesítménnyel utasította maga mögé a mezőnyt.
Úgy gondolom, hogy egy magas színvonalú versenyt sikerült megrendeznünk, mellyel kapcsolatban a résztvevő csapatok edzőinek, illetve kísérőinek a visszajelzései is pozitívak voltak. A teljesítményük alapján meg kell említenem Pető Kristófot és Lukács Mátét, akik a legeredményesebb úszóink voltak a mai napon. Szeretném kiemelni továbbá Panyi Anettet, valamint Leczó Józsefet, akik ugyan most indultak először versenyen, ennek ellenére nagyon szépen teljesítették a távot és ezzel kellemes meglepetést szereztek a számomra. Köszönetet szeretnék mondani a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő vezetőinek és munkatársainak, hogy lehetővé tették számunkra a verseny zökkenőmentes lebonyolítását, továbbá köszönöm a szülők és az időmérők segítségét.” - emelte ki Polgárné Éva, a Mezőkövesdi SE úszószakosztályának vezetője.

Kapcsolódó hírek