Ugrás a tartalomhoz

Megújulnak az utak és a járdák (videóval)

Jelenleg is zajlanak az út- és járdakarbantartási munkák, illetve befejezéséhez közeledik a Mártírok útján a parkoló építés. Emellett több utca járdáját újítják fel és a Lövői út is új aszfaltot kap nyáron.

Városunk önkormányzata minden esztendőben jelentős forrást biztosít saját költségvetéséből az út-, valamint járdakarbantartási munkálatokra.
„Nyár közepén számos utcában elindulnak a járdaépítési és felújítási munkák. Emellett folyamatosan zajlanak az útkarbantartási munkák, hátra van még a Bogácsi út és a rácsatlakozó utcák, illetve a vasút alatti terület útjainak kátyúzása. Idén előreláthatólag 60-65 millió forintot fordítunk útjaink és járdáink rendbetételére” – emelte ki dr. Fekete Zoltán polgármester. 
Elkészítették a Mátyás király úton a László Károly úti Tagóvodától a Mártírok útjáig és a gimnáziumtól a temetőig a járda díszburkolatát. Lényegében befejeződött a Mártírok útjának a kétoldali párhuzamos parkolóépítés, melyet a zárt csapadékcsatorna megépítést követően tudtak megcsinálni. A Széchenyi út-Lövői út felújítását majd a Magyar Közút Nonprofit Kft. végzi el. Az ehhez kapcsolódó munkálatok – így a parkoló kialakítása – is megvalósultak. Jelenleg az érintett útszakasz csapadékvíz-elvezetésén dolgoznak. Maga az útfelújítás egy-két héten belül elindul, hiszen már aláírták a támogatási szerződést, a szükséges pénzforrás is az önkormányzat rendelkezésére áll, és a városvezetés a Közútkezelővel is megkötötte a megállapodást.
A járdaépítési és felújítási munkálatok is rövid időn belül elkezdődnek, és a nyár végére valószínűleg le is zárulnak majd.

Kapcsolódó hírek