Ugrás a tartalomhoz

Újabb szép siker

Mezőkövesd hírei

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry 1-2 (0-2)

Szép győzelmet aratott városunk felnőtt NB II-es csapata az első osztályú Diósgyőr vendégeként. Labdarúgóink Máté és Molnár találataival diadalmaskodtak.

Ismét edzőmérkőzéssel zárták a hetet Tóth László tanítványai, akik az Európa Liga selejtezőjének első fordulójából kettős győzelemmel továbblépő miskolci gárdával találkoztak július 12-én. A Diósgyőri Stadionban megrendezett összecsapáson a hazaiaknál elsősorban azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik két nappal korábban nem léptek pályára a Birkirkara elleni EL összecsapáson Máltán. A fölényes, 4-1-es miskolci győzelemben résztvevők közül mindössze Marjanovic, Barczi és Nikházi jutott szóhoz a kezdősípszótól, de ezzel együtt is erős csapattal álltak föl a házigazdák.


Jó helyzetkihasználás

A jó iramú összecsapáson együttesünk alakította ki az első veszélyes helyzetet, de Máté 23 méterről megeresztett életerős bombáját Rados a mezőnybe öklözte. Csapatunk ezután is bátran futballozott és az első negyedóra végén Menougong járt közel a gólszerzéshez, azonban a támadó a 22 méteres lövése kevéssel elkerülte a piros-fehérek kapuját. Három minutummal később viszont megszerezte a vezetést együttesünk, miután Takács beadását Máté pörgette néhány lépésről a hálóba. A gól után a DVTK játszott fölényben, ennek ellenére a házigazdák nem tudták bevenni Szántai kapuját, mivel Hegedűsék határozottan és fegyelmezetten futballoztak a kövesdi kapu előtt. A záró negyedóra Menougong távoli lövésével indult, amit Rados elvetődve szögletre mentett. Tíz perccel az első játékrész vége előtt egy formás kövesdi akció során a jobboldalról beívelt labdát Rados a kapufára ütötte, azonban a remek ütemben érkező Molnár közelről a hálóba sodorta a játékszert, így a támadó megduplázta csapatunk előnyét. A hajrában ismét a vendéglátók játszottak aktívabban, de a kínálkozó helyzeteket nem tudták értékesíteni.


Hazai fölény

Fordulás után villámgyorsan szépítettek a piros-fehérek. A diósgyőri akció végén Nikházi indította nagyszerű ütemben Barczit, aki a labdaátvétel után szép mozdulattal lőtt a bal alsó sarokba. A gól után is a Diósgyőr kezdeményezett többet és Tomiszláv Szivics gárdája jó néhányszor eljutott csapatunk kapujáig, de minden igyekezetük ellenére nem tudták megadásra kényszeríteni együttesünk hátsó alakzatát. A DVTK a 74. percben járt legközelebb a gólszerzéshez, amikor is Kapisoda közeli fejesét Kunsági óriási bravúrral tornászta ki a léc alól. Labdarúgóink legnagyobb lehetősége a csereként pályára lépett Dorkó nevéhez fűződik, aki 10 perccel a mérkőzés vége előtt kínálta meg egy nagy lövéssel Radost, és a diósgyőri kapus csak elvetődve tudta hárítani a jól helyezett próbálkozást. Labdarúgóink egy héttel az újonc Nyíregyháza legyőzését követően egy újabb első osztályú csapatot fektettek két vállra.


Irány Bük!

Együttesünk a felkészülés csúcspontjaként hétfőn Bükre látogat, ahol Szántaiék július 14-étől 26-ig edzőtáborban folytatják a munkát. Csapatunk a tervek szerint négy felkészülési mérkőzést fog lejátszani ebben az időszakban. Hegedűsék július 16-án az Ajka, 19-én a Budapest Honvéd, 23-án a Zalaegerszeg és 26-án a Sopron ellen lépnek majd pályára.


Tervezett edzőmérkőzések:

Július 16. (szerda) 17.00: Mezőkövesd Zsóry – Ajka (NB II)

Július 19. (szombat) 16.30: Budapest Honvéd (NB I) - Mezőkövesd Zsóry (helyszín: Budapest, Bozsik Stadion)

Július 23. (szerda) 17.00: Mezőkövesd Zsóry - Zalaegerszeg (NB II)

Július 26. (szombat) 10.30: Mezőkövesd Zsóry – Sopron (NB II)


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry 1-2 (0-2)

DVTK Stadion, zárt kapus, Játékvezető: Kátai Gábor (Márkus Péter, Ambrus Dániel).

DVTK: Radoš - Eperjesi, Mera, Kapisopda, Németh M. - Vági (Szabó B. 56.p), Egerszegi, Barczi, Nikházi – Marjanoviæ, Takács T. (Csirszki 46.p).Vezetőedző: Szivics Tomiszláv.


Mezőkövesd: Szántai (Kunsági 46.p) - Hegedűs Cs. (Szilvási 46.p), Ízing, Szeles, Búrány, Tajthy (Menyhért Á. 46.p), Takács P. (Dorkó 71.p), Molnár G. (Baracskai 46.p), Kulcsár K.(Balajti 46.p), Menougong (Csirmaz 46.p), Máté (Olasz 46.p). Vezetőedző: Tóth László.

Gólok: Barczi (50.p), illetve Máté (18.p), Molnár 35.p)

Kapcsolódó hírek