Ugrás a tartalomhoz

Négy győzelem a Matyó Kupán (videóval)

Harminckilencedik alkalommal rendezték meg a Matyó Kupa ökölvívó versenyt Mezőkövesden. A nagyszabású megméretést az Egri Sportiskola csapata nyerte meg.

A Mezőkövesd Zsóry ökölvívó-szakosztályának szervezésében lebonyolított, nagy hagyományokkal rendelkező eseménynek idén is a Városi Sportcsarnok adott otthont július 5-én. A megméretésen ebben az esztendőben 12 sportegyesület mintegy 60 bokszolója lépett a szorítóba. A kövesdi ökölvívók közül többen kényszerű okok miatt nem szerepelhettek a versenyen, de a házigazda szakosztályt képviselő sportolók tisztességesen helyt álltak és szép eredményeket értek el. A kövesdi lány indulók közül Balogh Aranka pontozásos győzelmet aratott, míg Kiss Mercédesz és Paczók Henrietta egyaránt döntetlenre végzett. A fiúk közül Mizser Marcell, Paczók Patrik és Balogh Dezső pontozásos győzelme mellett mindössze Pusomai Árpád szenvedett pontozásos vereséget. A csapatversenyt nagy küzdelemben az Egri Sportiskola nyerte meg. Az ezüstérmet a Losonc Boksz Club, míg a bronzérmet a Kőbánya Boksz Club csapata vehette át. Az ünnepélyes eredményhirdetésen különdíjat kapott Mizser Marcell, akit a legtechnikásabb sportolónak választottak, valamint Tóth József edző, aki a sportág területén elvégzett kiemelkedő munkájáért kapott elismerést Dorkó Pétertől, az Észak-magyarországi Boksz régióközpontjának elnökétől.
A Bogácsi Thermálfürdőben rendezték meg az Északi Tigrisek – Dél-dunántúli Oroszlánok régiós válogatott csapatmérkőzést június 26-án. Az eseményen összesen 20 bokszoló, köztük három mezőkövesdi sportoló lépett kötelek közé. A kövesdiek közül Pusomai Árpád és Mizser Marcell döntő fölénnyel győzött, míg Balogh Dezső pontozásos vereséget szenvedett a rangos viadalon.

Kapcsolódó hírek