Ugrás a tartalomhoz

Meglehet a kivitelező szeptemberre

Mezőkövesd hírei

A tervek szerint szeptemberben írhatják alá a Zsóry fürdő újabb milliárdos beruházásának kivitelezői szerződését. Jelenleg a munkát végző cég kiválasztásához szükséges közbeszerzési dokumentációt készítik el a szakemberek.

A mintegy 1 milliárd forint összértékű beruházásra európai uniós turisztikai attrakció-fejlesztési pályázat keretében nyert forrást a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő. Fedett élménymedencével, rendezvénytérrel, kalandpark jellegű játszótérrel bővül a fürdő, valamint megújul az uszoda is. Az irányítóhatóság pozitív döntése idén januárban érkezett meg az érintettekhez. Ezt követően az engedélyek megkérése, a közbeszerzési eljárások kiírása, lefolytatása volt a feladat. A hivatalos szervek elfogadták a közbeszerzési dokumentáció tartalmát, így pár napon belül kiírhatják a pályázatot a kivitelező kiválasztására. Előreláthatólag szeptemberre megtaláhatják a fejlesztést végző céget, így az ősz első hónapjára aláírt szerződéssel rendelkeznek majd.
Az új fedett gyermekmedence, a játszótér, a rendezvénytér kialakítása és az uszoda korszerűsítése mellett a pályázat része a kerítés, valamint a járófelületek felújítása, ezen kívül a kör- és hullámmedence újabb élményelemekkel történő bővítése is. Mindemellett egy rendezvényteret – színpaddal, a hozzá kapcsolódó infrastrukturális háttérrel együtt – alakítanak ki a fürdő területén. Új attrakcióelemként szerepel a beadott projektben egy kalandpark jellegű játszótér kiépítése is az uszoda épülete mellett. A beruházás keretében sportpálya létesítése, a meglévő strandröplabdapálya felújítása és áthelyezése is megtörténik majd.

Kapcsolódó hírek