Ugrás a tartalomhoz

Újabb siker (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Dorogi FC – Mezőkövesd Zsóry 2-3 (1-1)

Győzelemmel zárta a bükfürdői edzőtáborozást városunk NB II-es felnőtt csapata. Labdarúgóink a nagy múltú, jelenleg harmadosztályú Dorog vendégeként diadalmaskodtak július 26-án.

Együttesünk alaposan bekezdett a találkozó elején. Búrányék több kimaradt ígéretes lehetőség után Balajti révén szerezték meg a vezetést az első negyedóra végén. A gólt követően kiegyenlítettebbé vált a játék és a hazaiak előtt is adódtak lehetőségek, melyek közül Szedlár használt ki egyet, így a felek döntetlen állásnál váltottak térfelet.
Tóth László vezetőedző teljes sorcserét hajtott végre a szünetben. Fordulás után labdarúgóink fokozatosan átvették a játék irányítását és a félidő derekától nyomasztó fölényben futballoztak. Csapatunk a fegyelmezetten védekező dorogiak hátsó alakzatát a 62. percben tudta feltörni, amikor is Molnár juttatta át a játékszert a gólvonalon. A nagy fölény negyedórával később újabb találatot eredményezett, ekkor Csirmaz vette be Grósz kapuját. A találkozó záró tíz percében is labdarúgóink játszottak fölényben, azonban Sitku révén a hazaiak szerezték a mérkőzés utolsó gólját. Hegedűsék a mérkőzés összképe alapján megérdemelt győzelmet arattak a fegyelmezetten és nagy akarással játszó dunántúli gárda ellen.


Három meccs a héten

Balajtiék hazai környezetben folytatják a felkészült az őszi szezonra. Az első tétmérkőzésig hátralévő időben összesen négy edzőmérkőzést fognak még lejátszani. Együttesünk legközelebb a Vasas vendégeként lép majd pályára. Az összecsapás július 30-án, szerdán 17.30-kor kezdődik Budapesten a Fáy utcában. Szántaiék ezt követően augusztus 1-jén a Kazincbarcikát, míg augusztus 5-én a Cigándot „látják vendégül” Szentistvánon. Tóth László gárdája a két „hazai” összecsapás között Bogácson lép majd pályára, ahol pályaavató rendezvény keretében a Bogács Thermálfürdő csapata ellen játszanak edzőmérkőzést augusztus 2-án.
Balajtiék a Magyar Kupa első fordulójában a Békés megyei I. osztályú Mezőkovácsházán vendégeskednek majd augusztus 9-én, szombaton 17 órától.


Tervezett felkészülési mérkőzések:

07.30. (szerda) 17.30: Vasas FC (NB II) - Mezőkövesd Zsóry  helyszín: Budapest, Fáy utca
08.01. (péntek) (18.00): Mezőkövesd Zsóry -Kazincbarcika (NB III) helyszín: Szentistván
08.02 (szombat) 16.00: Bogács (megyei I.) – Mezőkövesd Zsóry helyszín: Bogács
08.05. (kedd) 17.00: Mezőkövesd Zsóry - Cigánd (NB III) helyszín: Szentistván


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Dorogi FC - Mezőkövesd Zsóry: 2-3 (1-1)
Dorog: Vajda ( Grósz) - Fürjes (Klányi), Berkó, Koronczai (Kinyik), Fekecs - Szedlár, Nagyházi, Mészáros (Papes), Perovic - Sitku, Skita (Déri). Vezetőedző: Németh Szabolcs
Mezőkövesd: I. félidő: Kunsági - Búrány, Izing, Szilvási, Engel, Takács, Tajhty, Baracskai, Kulcsár, Balajti, Máté.
II. félidő: Szántai - Hegedűs Cs., Hegedűs D., Szilvási, Búrány, Menyhért, Csirmaz, Márkus, Molnár G., Nikola P., George. Vezetőedző: Tóth László
Gólok: Szedlár, Sitku, illetve Balajti (14.p), Molnár G. (62.p), Csirmaz (78.p)

Kapcsolódó hírek