Ugrás a tartalomhoz

Fél pontra a dobogótól (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Hatodik helyen végzett Pap Kristóf a sakk diákolimpia országos döntőjében. Az ifjú mezőkövesdi sportoló teljesítményének értékét növeli, hogy mindössze fél ponttal maradt le a dobogóról.

A tehetséges 14 esztendős sportoló a mezőkövesdi Szent István Katolikus Általános Iskolában kezdett el komolyabban foglalkozni a sportággal négy évvel ezelőtt. Kristóf a Mezőkövesd Zsóry sakkszakosztályának tagjaként évek óta részt vesz az NB II-es bajnokságban, emellett a Kis Matyó Open versenyeken is rendszeresen kimagasló eredményeket ért el.
A sportoló elindult a közelmúltban Miskolcon megrendezett sakk diákolimpia döntőjében, ahol a IV. korcsoportban vele együtt 38 versenyző ült asztalokhoz. Kristóf kitűnően szerepelt a kétnapos, összesen kilenc fordulóból álló megméretésen. „Az első napon hat partit kellett lejátszani, akkor 50%-os teljesítménnyel zártam, viszont a második napon mind a három játszmát sikerült megnyernem. Külön öröm számomra, hogy tőlem magasabb értékszámú versenyzőket tudtam legyőzni.” – mondta Pap Kristóf, aki hat pontot szorgoskodott össze a viadalon és végül a 6. pozíciót szerezte meg. A versenyt a miskolci Papp Tamás nyerte meg 9 ponttal, viszont a második helyen záró jászberényi Farkas István Gábor csak fél ponttal szerzett többet Kristófnál.
A kövesdi sakkozó szereplésének értékét tovább fokozza, hogy Kristóf 1501 élő pontszámmal rendelkezett a verseny idején, míg az első 25 helyezett közül két sakkozó kivételével mindenkit magasabb értékszámmal jegyeztek tőle.

Kapcsolódó hírek