Ugrás a tartalomhoz

RENDőRSÉGI HÍREK 2014.07.30.

Mezőkövesd hírei

Táska tolvajokat fogtak el a kövesdi zsaruk
a mezőkövesdi Zsóry fürdőben


Mezőkövesden, a strandfürdőben két fiatalember töltötte idejét a pihenő emberek őrizetlenül hagyott értékeinek dézsmálásával.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a nyári idegenforgalmi idény legfontosabb rendőri feladata a turistaforgalom szempontjából kiemelkedő jelentőségű térségek, helységek közbiztonságának, közrendjének megszilárdítása, a bűncselekmények és szabálysértések megelőzése, valamint az idegenforgalom zavartalanságának és az üdülővendégek nyugalmának biztosítása.
Legutóbb a rendőrök például a mezőkövesdi strandfürdőn „dolgozó” tolvaj párost fogtak el:
Lopás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság két emődi férfivel szemben. A nyomozás adatai szerint 2014. június 11-én öt sértett őrizetlenül hagyott értékeit tulajdonították el a tolvajok a mezőkövesdi strandfürdő területén. A rendőrök a bejelentéstől számított egy órán belül elfogták és a Rendőrkapitányságra előállították a cselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 24 éves K. István Lászlót és 18 éves társát, D. Gábort.
 
A belföldi- és idegenforgalmi szempontból frekventált területeken a járőrök állandó és látható rendőri jelenlétet biztosítanak. Ilyen területek a megyében elsősorban: Miskolc-Lillafüred, Miskolc-Tapolca, Miskolc-Diósgyőr, Miskolc belvárosa, továbbá Aggtelek, Jósvafő, Szerencs, Tokaj, Sárospatak, Mezőkövesd Zsóry-fürdő, Bogács, Tiszaújváros.
Az eredményesség érdekében a rendőrség az akciók során együttműködik a polgárőrséggel és a társhatóságokkal.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság


 
Három napos közúti ellenőrzés borsodi eredményei

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) Műveleti Csoportjának éves terve alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain a rendőrök 2014. július 22-én, 23-án és 24-én közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak. Az országos közlekedésrendészeti akcióban a tehergépjárműveket, az autóbuszokat, illetve azok vezetőit ellenőrizték Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is.
A közúti kontroll Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, a ki- és bevezető valamint a gyorsforgalmi útszakaszokra terjedt ki. A végrehajtásban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály, az Autópálya Alosztály Emőd, a Miskolci, a Kazincbarcikai, az Encsi, a Sátoraljaújhelyi, a Sárospataki, a Tiszaújvárosi, a Szerencsi, a Mezőkövesdi, az Ózdi és az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársai vettek részt.
Az akcióban a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének munkatársai is közreműködtek.
A TISPOL ellenőrzés Borsod-Abaúj-Zemplén megyei mérlege:
A három napos akcióban összesen 641 gépjármű vezetőjének ellenőrzését hajtotta végre a rendőrség.  A kontroll során 126 esetben tártak fel a rendőrök különféle jogsértéseket, melyek túlnyomó részét a sebességtúllépés, a gépjárművek műszaki hiányosságai, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának hiánya tették ki.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság



Rövid időn belül előkerült a fűkasza

A településen biztosított folyamatos rendőri jelenlétnek köszönhetően két órán belül elfogták a Szentistváni Önkormányzat tulajdonát képező szerszámgép eltulajdonítóit.
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Mezőkeresztesi Rendőrőrse lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást L. Kálmán 34 éves szentistváni lakossal és fiatalkorú társával szemben.
A nyomozás kiinduló adatai szerint a gyanúsítottak 2014. július 24-én 18 óra 30 percet követően betörtek Szentistván település egyik önkormányzati dolgozójának otthonába, ahonnan munkaeszközét, egy a helyi önkormányzat tulajdonát képező fűkaszát loptak el.
A bevezetett rendőri intézkedések eredményként a rendőrök két órán belül elfogták, majd a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságra előállították a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható tolvajokat. 

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság


Előzetes letartóztatásban a trükkös tolvaj
Vízóra leolvasónak adták ki magukat a Mezőkövesdről
több milliós értékkel távozó tolvajok.
 
Lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság ismeretlen tettesek ellen.
A nyomozás kiinduló adatai szerint ismeretlenek 2014. július 23-án 12 óra 30 perckor egy mezőkövesdi társasházi lakásnál megjelentek és az ott lakó 84 éves nénit megtévesztve, magukat vízóra leolvasónak kiadva, a lakásból különféle arany ékszereket tulajdonítottak el, több millió forint értékben.
A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a hatóság a szökésben lévő gyanúsítottak egyikét Budapesten 2014. július 24-én elfogta.
G. Sándor 56 éves halmajugrai lakost a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette, akit ügyészi indítványra az eljáró nyomozási bíró 2014. július 27-én előzetes letartóztatásba helyezett.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság



Előzetes letartóztatásban a rablással gyanúsított ózdi fiú
 
Mint ismeretes, rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen, aki 2014. június 26-án 00.30 órakor Mezőkövesd, Mária utcán egy mezőnagymihályi 17 éves lányt meglökött, lefogott, és a sértett „okostelefonját” elvette, majd ezt követően távozott a helyszínről.
Az ügyben bevezetett intézkedések eredményeként a rendőrök 2014. július 22-én Abádszalókon elfogták a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 16 éves fiatalkorút.
 A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárásban a terheltet bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására, amit az eljáró nyomozási bíró 2014. július 25-én elrendelt.
   A sértett 2014. július 25-én, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon visszakapta korábban elrabolt értékét.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság



Nem maradt ismeretlen a késsel fenyegetőző rabló kiléte, aki
a mezőkövesdi 86 éves néni házában kutatott.

 
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság rablás  bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, aki  2014. június 22-én 11 óra 50 perckor betört egy mezőkövesdi 86 éves idős asszony családi házába.
A nyugdíjas tetten érte az otthonában kutató tolvajt, mire az ismeretlen egy késsel fenyegetve felszólította értékei átadására. A sértett nem működött együtt támadójával, ezért a betörő megütötte a nénit, majd az összekészített zsákmányt hátrahagyva, elmenekült.
A mindenre kiterjedő, alapos nyomozás során - melyhez a városban működő biztonsági kamera felvételei is hozzájárultak - a rendőrök azonosították, majd 2014. július 29-én elfogták, és a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható bogácsi lakosú, fiatalkorú fiút.
A 16 éves terheltet a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásának indítványozására a Miskolci Járási Ügyészségen.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság

Kapcsolódó hírek