Ugrás a tartalomhoz

Kézműves tábor gyerekeknek (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Színes és változatos programokon vesznek részt a gyermekek a Mezőkövesdi Közkincs-Tár Nonprofit Kft. által megszervezett nyári kézművestáborban. Az egyhetes napközis rendszerű eseményre 44 fiatal jelentkezett.

Az Iskolatörténeti Gyűjteményben megrendezett tábor több éves hagyományra nyúlik vissza, amit idén július 28-a és augusztus 1-je között szerveztek meg. Az elmúlt években elsősorban a hagyományőrzéssel kapcsolatos programokkal várták a gyerekeket.
„Idén egy kicsit módosítottunk a programon, ugyanis arra törekedtünk, hogy minél több anyaggal és a modernebb kézműves technikákkal is megismerkedhessenek a gyerekek” – hangsúlyozta Bertháné Csirmaz Éva, a tábor szervezője.
A korukat tekintve 4 és 13 év közötti résztvevők az első nap textilből babákat, macikat és baglyokat készítettek a Mezőkövesdi Foltvarró Klub tagjainak segítségével. A gyerekek a varráson túl fel is öltöztették a játékokat, míg a második napon a mézeskalács készítésével ismerkedhettek meg. A fiatalok kiszaggatták, feldíszítették, kisütötték majd becsomagolták a tésztát, amit a foglalkozás után haza is vihették.
A résztvevők egy új anyaggal, méghozzá süthető agyaggal is dolgoztak, melyből kiszúrófigurák mellett önálló kézműves alkotásokat készítettek. Az agyagfigurák egy kis mágnes segítségével hűtőmágnesként is használhatóak. A programok között két kirándulás szerepelt. A fiatalok szerdán Kácsra látogattak el, ahol Kapusi Imre csodálatos arborétumát tekintették meg, míg július 31-én a Nyíregyházi Állatparkban szereztek felejthetetlen élményeket. A gyerekek a tábor utolsó napján egy fényképalbumot készítenek, amibe egyebek mellett a hét folyamán készült képek, matyó motívumos tárgyak és a gyerekek saját maguk által készített díszei is helyet kapnak.

Kapcsolódó hírek