Ugrás a tartalomhoz

Tovább tart a küzdelem

Mezőkövesd hírei

Orosházi FKSE–Mezőkövesdi KC 26–23 (15–13)


A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga alsóházi rájátszásának 4. fordulójában nagyon fontos mérkőzés várt Rosta István tanítványaira május 15-én. Együttesünk tagjai annak tudatában léphettek pályára, hogy már egy döntetlen is az első osztályú tagság meghosszabbítását jelenti számukra, míg a hazaiak az életben maradásért küzdöttek.

A nagy tét rányomta a bélyegét az összecsapásra 10 perc után 3-3 állt az eredményjelzőn. Az MKC ezután nagy lehetőséghez jutott, hiszen az orosháziak villámgyorsan hármas emberhátrányban találták magukat, de ebből nem tudott előnyt kovácsolni az MKC. Feketéék két hetest és egy ziccert is elhibáztak, míg a hazaiak kétszer betaláltak és 7-5-re elléptek. Csapatunkat kis időre megzavarta az elszalasztott lehetőség, Ráczék kapkodva és sok hibával játszottak, de a játékrész második felében főként védekezésben feljavult Milicsevicsék teljesítménye. A javuló játéknak meg lett az eredménye, a 27. percben Nyikesék kiegyenlítettek, azonban a vezetést nem sikerült átvenniük. A mérkőzésen 30 perc 15-13-ra vezettek a hazaiak.

Fordulás után szintén nagy küzdelem jellemezte a játékot miközben öt percig egyik oldalon sem született gól. Ezután a Békés megyeiek három gólra növelték az előnyüket és ez a különbség sokáig meg is maradt a csapatok között, mivel az MKC lehetőségei mindig kimaradtak a döntő pillanatokban. A találkozó utolsó perceiben már öt góllal vezettek Lókodiék, így Nyikes és Bécsi két találata már csak a különbség csökkentésére volt elegendő. Az összecsapáson pontosan ugyanaz a végeredmény született, mint két héttel ezelőtt a mezőkövesdi mérkőzésen, de ezúttal a viharsarki gárda játékosai örülhettek a lefújás után.

Füzesi Ferenc: Változatos, küzdelmes és jó iramú mérkőzést játszottunk. A védekezésünk hullámzó volt amely, ha jól működött két-három gólos előnyhöz jutottunk. Sok cserével és jó erőbeosztással megtartottuk az előnyünket, ennek köszönhetően megnyertük a mérkőzést értékes és fontos pontokat szereztünk.

Rosta István: Ilyen mérkőzésre számítottam, küzdős, alsóházi és fontos rangadóra. Szakmailag nem hozott újat a meccs, csak az volt a kérdés, hogy az egyes szituációkban mennyire leszünk mentálisan erősek. Arra készültünk, hogy tudatosan és nyugodtan fogunk játszani, de sajnos a befejezéseknél nem ezt mutattuk. Az akarással és hozzáállással elégedett vagyok, emellett a védekezésünket és kapusaink teljesítményét is jónak ítélem, viszont a helyzetkihasználásunk nagyon rossz volt. A hétvégét a serdülőcsapatunk ezüstérme teszi szebbé. Ez az év megmutatta, hogy a kövesdi utánpótlást el kell ismerni.

Az MKC továbbra is 8 pontos, míg a riválisok közül a Pécs 9, az Orosháza 6, a Dunaferr pedig 3 ponttal áll a tabellán két fordulóval a zárás előtt. Kézilabdázóink az utolsó előtti körben a Dunaferr együttesét látják vendégül május 21-én, szombaton. Az összecsapás 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Orosházi FKSE – Mezőkövesdi KC 26–23 (15–13)
Orosháza, 400 néző
játékvezetők: Bonifert Ferenc és Oláh Viktor

Orosházi FKSE: Knezevics — Balda (4/1), Mazics (4), SUTKA (2), LOPEZ (4), Raffai(-), Kardos (1). Cs: HERJECZKI (kapus), Ambrus (2), KOVÁCS A. (5), Berta(-), Matus(-), Dukic (3), Kósa(-), Lókodi (1/1), Országh(-)
vezetőedző: Füzesi Ferenc

Mezőkövesdi KC: TÓTH K. — Papics (4), Bécsi (3), Rácz (1), MILICSEVICS (4), Fekete (2/2), JUHÁSZ Z. (5). Cs: Szabó P., Holló (kapusok), NYIKES (4), ROSTA M.(-), Papp(-), Horváth Sz.(-), Lezák(-), Barta(-)
vezetőedző: Rosta István
Kiállítások: 18, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 6/2.

Kapcsolódó hírek