Ugrás a tartalomhoz

Magabiztos továbbjutás

Mezőkövesd hírei

Mezőkovácsháza TE – Mezőkövesd Zsóry 0-7 (0-3)

Fölényes győzelemmel jutott tovább városunk NB II-es felnőtt csapata a Magyar Kupában. Labdarúgóink a bajnokságban is bemutatkoznak ezen a hétvégén.

A Magyar Kupa országos főtábla 1. fordulójában a Békés megyei I. osztályban szereplő Mezőkovácsháza vendégeként léptek pályára Hegedűsék augusztus 9-én. A találkozó első 20 percében kiegyenlített játékot láthattak a szurkolók, ezzel együtt csapatunk Balajti találatával a 20. percben megszerezte a vezetést. Együttesünk a játékrész felétől átvette az irányítást és egyre nagyobb fölényben játszott a lelkes hazai gárda ellen. Tóth László tanítványai a fölény mellett több nagy lehetőséget is kidolgoztak, azonban a helyzeteket a játékrész hajrájáig nem sikerült gólra váltani. A félidő utolsó három percében viszont előbb Menougong szerzett gólt, majd Balajti iratkozott fel ismét a góllövők közé, ennek eredményeként labdarúgóink magabiztos előnnyel várhatták a második felvonást.


Gyorsan eldőlt

Fordulás után ott folytatódott a mérkőzés, ahol az első 45 perc véget ért. A 49. minutumban Baracskai növelte tovább az előnyt, míg újabb négy perc elteltével Takács vette be a békésiek hálóját 11-esből, ezzel gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás. Együttesünk az összecsapás hátralévő részében is nagy kedvvel, önbizalommal, illetve magabiztosan futballozott és ez további gólokat eredményezett. A félidő felénél Kulcsár, míg a 84. percben Menougong lövése jutott át a gólvonalon, így csapatunk könnyed és fölényes győzelmet aratott az idény első tétmérkőzésén. Tóth László csapata a sikernek köszönhetően bejutott a Magyar Kupa 2. fordulójába, melynek hivatalos játéknapja szeptember 10-e lesz.


Bajnoki rangadó

Csapatunk a hétvégén megkezdi szereplését az NB II-es pontvadászatban, azaz a Merkantil Bank Ligában. Labdarúgóink a bajnokság első fordulójában a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő vendégeként fognak pályára lépni. Az összecsapás augusztus 17-én, vasárnap 17.30-kor kezdődik Balmazújvárosban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkovácsháza TE - Mezőkövesd Zsóry 0-7 (0-3)
Mezőkovácsháza, vezette: Brezovai (Török, Lászlai)
MTE: Ipacs (Hojcska) - Karancsi, Bíró, Földi (Tóth), Holecz, Pócsik, Túri (Zábrák), Boros, Mazán, Hrabovszki, Tanner. Vezetőedző: Balázs József
MSE: Kunsági - Hegedűs Cs., Hegedűs D., Szeles, Engel (Búrány), Takács, Tajthy (Baracskai), Kulcsár, Menougong, Balajti, Máté (Molnár G.). Vezetőedző: Tóth László
Gólok: Balajti 2' (19.p és 45.p) Menougong 2' (42.p és 84.p), Baracskai (49.p), Takács (53.p, 11-esből), Kulcsár (67.p)

Kapcsolódó hírek