Ugrás a tartalomhoz

NE LEGYEN ÁLDOZAT!

Mezőkövesd hírei

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy területünkön átutazó csalók jelentek meg, akik magukat nem valós személynek kiadva különböző ürüggyel próbálnak a hiszékeny lakosok bizalmába férkőzni, s otthonukba bejutni.

Legutóbb 2014. augusztus 11-én Mezőkövesden, a Mátyás király út 211. szám előtti lépcsőháznál figyeltek fel két idegen férfira, akik a csengetésre ablakon kinéző hölgynek felkiabálva jelezték, hogy ők a TIGÁZ emberei, engedje be őket.  Az egyik szemfüles lakó közben fényképfelvételt készített róluk, s az arrébb parkoló gépjárművük rendszámát is megjegyezve értesítette a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságot. Mint kiderült a TIGÁZ-tól nem végeztek az adott címen előzetesen bejelentett karbantartási munkálatokat.

Ismételten elmondjuk:

A csalók palettája igen széles (fa árusítása, szaloncukor osztása, pénzváltás, egy pohár víz kérése, gyereke barátja vagyok, TIGÁZ-tól, önkormányzattól jöttem, stb.), ezért ne legyünk hiszékenyek!
Legyünk határozottak, és figyeljük jól meg a személyt (ruházat, magasság, különös ismertetőjel - esetleg próbáljuk kötni egy általunk ismert személyhez, akire hasonlít a könnyebb megjegyzés érdekében -)! Kocsival érkezőknél alaposan figyeljük meg a gépjárművet (gyakori a rendszám fekete szigetelő szalaggal történő megváltoztatása)!
Ne menjünk a lakásunkba készpénzért, mert ezzel lehetőséget adunk arra, hogy illetéktelen kerüljön lakóterünkbe megfigyelve a lakás zárszerkezetét (biztonságát), elrendezését, kisebb-nagyobb berendezési tárgyakat valamint azt, hogy honnan vesszük elő a készpénzt! Az otthonunkat „csak” megfigyelő személy is veszélyt jelent, hiszen később visszatérhet a helyszínre akár többedmagával, hogy kirámolják a lakást. A lakásba bejutó elkövetők a nyereség reményében nem riadnak vissza az erőszak, a tettlegesség elkövetésétől sem!
Határozott mozdulattal zárjuk be az ajtót és értesítsük a Rendőrséget, akik kiérkezés után leigazoltatják az utcában lévő idegen személyt, ill. személyeket.

Az ősz közeledtével kerüljük az utcai árusokat! Csak olyan helyről vegyünk burgonyát, hagymát, téli tüzelőt, melynek eredetéről a kifizetés előtt magunk is meggyőződtünk!

Tisztelt Állampolgár!

Fogjunk össze! Az idegen személyekkel szemben saját biztonsága és értékeinek megóvása érdekében legyen gyanakvó, bizalmatlan! A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság minden bejelentést leellenőriz, ezért gyanú esetén inkább feleslegesen értesítse a hatóságot, semhogy áldozattá váljon! Az Ön segítségével elérhetjük, hogy a területünkön állomásozó átutazó csalóknak ne érje meg idejönni, ne az Ön kárára gazdagodjanak!

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság

Kapcsolódó hírek