Ugrás a tartalomhoz

Biztató jövőkép (videóval)

Szurkolói ankétot szervezett a Mezőkövesd Zsóry FC. Az érdeklődők a klub tervei és céljai mellett a felnőtt csapat új játékosaival is megismerkedhettek.

Az eseményen elsőként Tállai András, a klub elnöke tájékoztatta a jelenlévőket augusztus 22-én. A klub vezetője először a nyáron megvalósult pályafejlesztésről osztotta meg gondolatait. Kiemelte, hogy a talaj munkálatait és a gyepszőnyeg cseréjét a STRABAG hajtotta végre. Elmondta, a cég Magyarországon korábban még nem végzett hasonló feladatot, viszont Németországban és Ausztriában rendszeresen építenek pályákat és nagyon jó referenciákkal rendelkeznek. A játéktér a beruházásnak köszönhetően minden tekintetben megfelel az MLSZ jövő nyáron bevezetésre kerülő szabályainak is, hiszen az öntöző-, fűtő-, és vízelvezető rendszer is kiépült. Emellett zajlik a beléptetőrendszer, és ehhez kapcsolódóan a térfigyelőkamerák telepítése is. A stadionfejlesztés következő ütemében a lelátó Széchenyi út felőli része épül majd meg. A beruházásra szánt 400 millió Ft, a klub rendelkezésére áll. A tervek szerint még idén aláírják a kormány támogatásáról szóló szerződést, míg a főlelátórész várhatóan jövő nyárra készül el. Emellett a Tűzoltópályán kialakított Utánpótlás Sportcentrum kiszolgáló épületének fejlesztését is szeretnék végrehajtani a közeljövőben.
Tállai András hozzátette, megegyezés esetén elképzelhető, hogy a DVTK a tavaszi hazai meccseit a kövesdi stadionban fogja lejátszani, de döntés még nem született az ügyben.


Új irány a játékospolitikában

Tállai András a játékoskeret átalakulásával kapcsolatban elmondta, hogy a klub új utat választott a kiesés után. Ennek szellemében elsősorban olyan tehetséges fiatalokat igazoltak, akik koruk ellenére már komoly első vagy másodosztályú rutinnal rendelkeznek. A döntést az is ösztönözte, hogy az MLSZ új szabályának értelmében, ha egy NB II-es csapat külföldi labdarúgót szerepeltet, az érintett klub elesik az MLSZ központi marketing támogatásától. Ez a klub esetében hozzávetőleg 70 millió forintos bevétel kiesést jelentett volna, ezért idén kizárólag az MLSZ értelmezésében „Futball magyar” játékos szerepel Mezőkövesden. Ezzel együtt az érintett távozók, Harsányi Zoltán, Fótyik Dominik és Stanislav Velicky továbbra is mezőkövesdi játékos, csak kölcsönben szerepelnek más együttesekben a következő évben. A cél az, hogy minden Mezőkövesden szereplő labdarúgó játékjoga a klubhoz tartozzon. Ez a ráta jelenleg 80%-os, ugyanis Kunsági, Kulcsár és Pantovic egyelőre kölcsönben szerepel a csapatban. A jelentős mértékű játékosmozgásnak köszönhetően a keret átlagéletkora alig haladja meg a 23 évet, ami az elmúlt éveket figyelembe véve a legfiatalabb kövesdi együttest jelenti.


Kiváló infrastruktúra

Tállai András elmondta, hogy a klub a felnőtt csapat kiesése ellenére sok értékes tapasztalattal gazdagodott, amit a jövőben hasznosíthatnak majd a minél eredményesebb szereplés érdekében. Hozzátette, cél az első osztályba történő visszajutás, ugyanakkor tisztában vannak azzal, hogy a klubok jelentős része megsínyli a kiesést, éppen ezért akkor sem történik tragédia, ha ebben az évben nem sikerül kiharcolni az élvonalban indulás jogát. A legfontosabb feladat az, hogy a csapat és a klub fejlődése folyamatos legyen, mert akkor az eddigieknél is stabilabb lábakon állhat majd az egyesület és még jobb esélyekkel juthat fel, illetve kapaszkodhat meg az élvonalban.
Kiemelte, hogy az NB II-es csapatok feltételeit, infrastruktúráját figyelembe véve együttesünk áll a legjobban, éppen ezért minden adott a jó szerepléshez. Az anyagi háttér is stabil, mivel a csapat külső támogatói megmaradtak és az önkormányzattal továbbra is szoros és jó kapcsolatban állnak.


Tíz győzelem

Tóth László vezetőedző megerősítette, hogy magas színvonalú infrastruktúra áll a csapat rendelkezésére és nekik az a feladatuk hogy, ehhez a színvonalhoz felnőjenek. A csapat óriási átalakuláson ment át, hiszen 16 játékos érkezett és ugyanennyi távozott a nyáron. Az erősítéseket fokozatosan hajtották végre a hiányposztok figyelembevételével, éppen emiatt igazoltak még augusztus elején is. Az edzőmérkőzések jól sikerültek, ami alapján a keret már kész csapatnak tűnhet, de a felkészülés sikerességét a tétmérkőzéseken mutatott teljesítmény és eredményesség fogja megmutatni. Az biztos, hogy minden találkozón a győzelem megszerzésének reményében lépnek majd pályára és ha minden meccset nem is sikerül megnyerniük, az esetleges kudarcok után is megpróbálnak azonnal talpra állni. A szakember elmondta ehhez kapcsolódóan, hogy 10 győzelemmel már elégedett lenne az ősszel, de hogy ez hanyadik helyre lesz elég, az a riválisok eredményeitől is függ. Tóth László kiemelte továbbá, hogy a csapat ajtaja az utánpótlás gárdákban pallérozódó fiatalok előtt is nyitva áll. Ha valaki tartósan magas szinten teljesít és megfelelő a hozzáállása, bekerülhet a keretbe. Éppen ezért a szakmai stáb folyamatosan figyelemmel kíséri a fiatalok szereplését. A szakember ezt követően egyesével bemutatta a nyáron igazolt játékosokat.
Tóth László végezetül jó szurkolást kívánt a drukkereknek. Megkérte az értük szorítókat, hogy mindig, de elsősorban akkor álljanak ki mellettük, ha hullámvölgybe kerülnek, hiszen a támogatásuk jelentősen lerövidítheti a rossz periódusokat.


A kártyarendszerről

A szurkolók hozzászólásaikban a klub-, és az MLSZ kártyarendszer bevezetéséről is faggatták a vezetőket. Bocsi Anna ügyvezető-igazgató elmondta, hogy a klubkártya rendszer kidolgozása folyamatban van, ami még hosszú időt vehet igénybe, míg az MLSZ kártya kiváltását nem a klub intézi. Az biztos, hogy országosan egységesített rendszer alapján vezetik be, de a klub a későbbiekben részletes tájékoztatást fog adni erről a szurkolóknak. Az ankét végén a drukkerek támogatásukról biztosították a csapatot és sok sikert kívántak mindenkinek a következő szezonra.

Kapcsolódó hírek