Ugrás a tartalomhoz

Látványos előrelépés (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Végéhez közelednek a három oktatási intézményben megvalósuló energetikai beruházások. A kivitelező az oktatási év kezdetére a belső munkálatokat befejezi.

Mezőkövesd Város Önkormányzatának nyertes pályázata révén, nyáron a Mező Ferenc Tagiskola, a Móra Ferenc úti, és a Dohány úti Tagóvoda energetikai fejlesztését kezdte el a kivitelező Szilvási Építő Kft. a beruházás keretében az épületek régi nyílászáróinak cseréje, a fűtési rendszer korszerűsítése, a homlokzat és a lapos tetők szigetelése történik meg. A cég szakemberei elsőként az ablakok, ajtók beszerelését, az új radiátorok felhelyezését, a csővezetékek és kazánok felújítását kezdték el. A munkát jelenleg is feszített tempóban végzik.
A Mező Ferenc Tagiskola esetében a szeptember 1-jén induló tanévre való tekintettel elsőként a belső munkálatokra fektették a hangsúlyt. A gépészeti szerelvényezések történtek meg először, emellett folyamatosan zajlik a homlokzat, a tető szigetelése, az új nyílászárók beépítése. A belső munkálatok szeptember elejére készülnek el, a külső munkálatokat pedig a határidőt tartva fejezik be.
A Tagiskola mellett a Móra Ferenc úti Tagóvodában is látványos  a fejlesztés.
”Ebben az épületben már befejeződtek a gépészeti munkák, a belső javítások. Az óvodavezetők kérésének eleget téve, augusztus 25-én átadjuk az ingatlan belső helyiségeit, melyeket a hónap utolsó hetében már az óvodai dolgozók berendezhetnek. A homlokzati szigetelés is a végéhez közeledik. A hátralévő feladat még a tetőszigetelés” – mondta el Szilvási András, a Szilvási Építő Kft. ügyvezetője.
A harmadik oktatási intézmény, amelyet érint a beruházás, a Dohány úti Tagóvoda, ahol a nyílászárók cseréje, a gépészeti munkák és a belső javítások már 100%-ban megtörténtek, jelenleg a hőszigetelő réteg felvitelét és a homlokzat vakolását végzik az építési területen dolgozók, ennek a készültségi állapota körülbelül 50%-os. Az óvoda lapos tetejének szigetelése már elkészült.
A kivitelezőnek az elkészült beruházásokat október közepéig kell átadnia, amely határidőt előreláthatólag tartani is tudják.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek