Ugrás a tartalomhoz

Helytálltak a fiatalok

Mezőkövesd hírei

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry 4-0 (2-0)

Az első osztályú DVTK győzelmével ért véget a Mezőkövesd ellen megrendezett zárt kapus felkészülési mérkőzés. Együttesünk gyakorlatilag az U21-es csapat keretével játszotta le az összecsapást.

Az augusztus 21-én megrendezett megyei „rangadón” mindkét gárda erősen tartalékos összeállításban lépett pályára, hiszen a DVTK vasárnap, míg Tóth László együttese szombaton játszik fontos bajnoki mérkőzést. Ezzel együtt a megyeszékhely csapatában az első kerethez tartozó játékosok, köztük a rendszeresen pályára lépő Antal, Eperjesi, Debreceni, Marjanovic, Nikházi, Takács és a közelmúltban szerződtetett Griffitsh kapott lehetőséget, míg a mieink Csirmaz és Menyhért kivételével gyakorlatilag az U21-es gárdával álltak fel.

A találkozó ennek megfelelően diósgyőri fölényben telt és a papírformának megfelelően hazai sikerrel zárult. A kövesdi fiatalok ettől függetlenül nem vallottak szégyent, hiszen a miskolci gárda csak bő félóra elteltével tudta megszerezni a vezetést Marjanovic találatával, míg Takács gólja az első játékrész vége előtt két perccel született meg. A második félidő első felében Csirszki és Németh növelte tovább a különbséget, így alakult ki a 4-0-ás végeredmény.


Jegyek elővételben

A Mezőkövesd Zsóry felnőtt együttese legközelebb az FC Ajka csapatát látja vendégül a Városi Stadionban. A bajnoki összecsapás augusztus 23-án, szombaton 19 órakor kezdődik. A mérkőzésre a belépőjegyek augusztus 22-én, 16 óráig megválthatóak elővételben a klubház földszinti irodájában. Az árakról a klub honlapján, az mse-zsory.hu oldalon tájékozódhatnak.
A kövesdi U21-es csapat augusztus 30-án kezdi meg szereplését az NB II-es pontvadászatban, amikor is a Kisvárda látogat majd városunkba.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry 4-0 (2-0)
Diósgyőri Stadion, zárt kapus, Jv: Nagy R. (Ambrus, Nagy G.)
DVTK: Antal (Egyed 61.p)- Eperjesi (Greskó 61.p), Debreceni, Szalai, Németh M. - Szabó B., Csirszki, Nikházi, Marjanoviæ (Germán 61.p) - Griffiths (Balogh 61.p), Takács T. (Timkó 46.p) Vezetőedző: Szivics Tomiszlav
Mezőkövesd: Herceg - Horváth B. (Hímer 70.p), Csató (Kovács G. 46.p), Gál, Farkas (Stefanecz 75.p) – Menyhért (Csirmaz Z. 75.p), Dorkó, Moroncsik (Szakál 61.p), Bakos (Tamók 70.p) - Csirmaz I. (Pelyhe 61.p), Illés (Szövetes 46.p) Vezetőedző: Tóth László
Gólszerzők: Marjanoviæ 32., Takács 43., Csirszki 57., Németh 65.

Kapcsolódó hírek