Ugrás a tartalomhoz

Biztató játékkal nyertek

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC - Orosházi FKSE-Linamar 32-27 (14-8)

Magabiztos győzelmet aratott városunk felnőtt együttese a viharsarki gárda ellen megrendezett felkészülési találkozón. Kézilabdázóink két kisebb hullámvölgyet leszámítva remek teljesítményt nyújtva nyerték meg az NB I-es csapatok összecsapását augusztus 22-én.

 Az előző bajnokságot 7. helyen záró Orosháza alakulatát látta vendégül a 10. pozícióban záró MKC, így az egymás elleni mérkőzés kiváló erőpróbának ígérkezett a bajnokság nyitányára készülő gárdáknak. A találkozót a vendégek kezdték jobban, akik Cemas vezérletével 4-2-vel nyitottak. Csapatunk az első 10 percet követően magára talált, elkapta a fonalat és valósággal állva hagyta Budayékat. Az MKC fegyelmezetten, ötletesen és pontosan játszott, ennek eredményeként Szepesiék a következő 15 minutumban egy 8-1-es sorozatot produkáltak, így a záró öt percet 10-5-ös előnyről várhatták. Kézilabdázóink a félidő végén sem hagyták érvényesülni a látogatókat, akik 30 perc alatt jelentős hátrányt halmoztak fel.


Hullámhegyek közt hullámvölgy
Fordulás után ott folytatódott a mérkőzés, ahol az első játékrész véget ért. Grünfelderék támadásban és védekezésen is megbízhatóan és egyenletesen jól teljesítettek, ezért a hazai szurkolók a 39. percben már tíz gólos, 20-10-es kövesdi vezetést ünnepelhettek. Ezt követően viszont kettős emberhátrányba kerültek Skaliczki László tanítványai és ezt kihasználva Mazicsék 21-14-re felzárkóztak. Csapatunk a folytatásban elbizonytalanodott és a játékát sok technikai hiba jellemezte, így a jelentős előny rohamosan csökkenni kezdett. A vendégek Németh László találataival három gólra faragták a különbséget, így nyolc perccel a lefújás előtt ismét nyílttá vált a mérkőzés. Együttesünk azonban megrázta magát és egy 3-0-ás sorozattal foszlatta szét a vendégek egyenlítési reményeit. Az összecsapás záró perceiben felváltva potyogtak a gólok, így az MKC győzelme nem forgott veszélyben. 

Kedden jön a Nyíregyháza
Kézilabdázóink még egy felkészülési találkozót játszanak le a bajnoki rajtig. Molnárék az NB I/B-s Nyíregyháza-Nyír-Komplett gárdáját látják vendégül a Városi Sportcsarnokban. A bajnoki főpróbát az előzetes tervekhez képest egy nappal korábban, azaz augusztus 26-án, kedden 18 órakor rendezik meg.

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Mezőkövesdi KC - Orosházi FKSE 27-21 (14-8)
Városi Sportcsarnok, 250 néző, vezette: Medve, Tarnavölgyi
MKC: Liszkai, Volarevics, Sipos, Vasics 3, Terenyi 2, Dzono 2, Grünfelder 3, Csuzics 5, Radnics 7, Lókodi, Trivkovics, Nakhajenka, Molnár, Pálos 3, Szepesi 2. Vezetőedző: Skaliczki László
OFKSE: Ivanisevics, Herjeczki, Tárkányi 1, Varsandán Á. 2, Bársony, Morva, Németh G. 3, Benis, Stranigg, Németh L. 2, Pásztor 1, Buday 2, Szeitl 1, Marics 5. Vezetőedző: Vladan Jordovics
Hetesek: 3/1 ill. 4/2
Kiállítás: 12 ill. 10 perc
 

Kapcsolódó hírek