Ugrás a tartalomhoz

Találkozó a kultúra jegyében

Mezőkövesd hírei

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg városunkban a „Halló még itt vagyok” Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Nyugdíjas Klubok Kulturális Találkozóját.

A Matyó Nagymama Klub Egyesület szervezésében lebonyolított eseményen 15 nyugdíjas klub vett részt a Közösségi Házban augusztus 26-án.

A nagyszabású rendezvényen elsőként Varga Józsefné, Matyó Nagymama Klub vezetője köszöntötte a jelenlévőket, aki örömét fejezte ki, hogy az összejövetel immár közel másfél évtizedes múltra tekint vissza. Reményét fejezte ki, hogy minden résztvevő felejthetetlen élményekkel fog gazdagodni és egy év múlva majd ismét találkoznak városunkban.
Beszédének végén megköszönte többek között Tállai András parlamenti államtitkárnak, városunk önkormányzatának, a Mezőkövesdi Közkincstár-Kft.-nek és az SZJA 1%-át felajánlóknak a támogatását.


Országos bővítés

Ezt követően dr. Fekete Zoltán polgármester osztotta meg gondolatait. A városvezető  kiemelte a találkozók, valamint a kapcsolatteremtés és tartás fontosságát, melyre kiváló alkalmat teremt a kulturális összejövetel. Ehhez kapcsolódóan a rendezvény további bővítését és szélesítését, pl. egy országos Ki Mit Tud megrendezését javasolta.
Kiemelte, mindenki köszönettel tartozik az időseknek, hiszen ők építették fel az országot és áldozatos munkájukkal megteremtették a továbbfejlődés lehetőségét. Ezt követően egy csokor virágot adott át Varga Józsefné klubvezetőnek, az esemény szervezőjének.


Humor és hagyományőrzés

A köszöntők után a nyugdíjas szervezetek kulturális műsorával folytatódott a program. A résztvevők fellépését a hagyományok megőrzése mellett a jókedv és az önfeledt kacagás jellemezte. A klubok tagjainak táncos, énekes, verses és humoros előadása kellemes kikapcsolódást jelentett minden érdeklődőnek.

Kapcsolódó hírek