Ugrás a tartalomhoz

Tovább szépül városunk

Mezőkövesd hírei

Több mint háromszázan végeznek értékteremtő és karbantartó tevékenységet a Start munkaprogram keretében Mezőkövesden és térségében.

A Kormány által elindított és finanszírozott közfoglalkoztatási projektnek köszönhetően összesen 295 fő dolgozik Mezőkövesden, míg Sályban, Mezőnyárádon és Mezőnagymihályon 17 személy végez felújítást és karbantartást.
Településünkön a Városgazdálkodási Zrt. irányításával 110 fő végez karbantartási feladatokat, míg az önkormányzat jelenleg 185 főt foglalkoztat a program keretében.

„Sok olyan feladat van a városban, ami nem igényel különösebb szakértelmet, de számunkra és az itt élők számára is fontos, hogy elvégezzük. A programnak köszönhetően most lehetőségünk nyílik ezeknek a munkálatoknak a végrehajtására. A résztvevők 4-5 fős csapatokban dolgoznak és a város belterületén minden olyan  munkát el fognak végezni, amire eddig nem volt pénzünk, vagy emberünk” – emelte ki dr. Fekete Zoltán polgármester.


Utak, járdák és árkok

A programban dolgozók egyebek mellett kerékpárutat építenek a Jegenyesor elején, a Szomolyai úton rendezik a Kőkép területét, valamint takarítják a Hoór patak és a Kánya patak partját. Az elmúlt napokban befejeződött a Báthory István és a Thaly Kálmán utaknak a járdafelújítása, míg jelenleg egyebek mellett a Kőrisfa és a Diófa úton zajlanak a gyalogosutak hibáinak javítási munkálatai. Emellett a program résztvevői vízelvezető árkok takarítását, karbantartását, továbbá útszegélyek, illetve útpadkák javítását is elvégzik városunkban.

Kapcsolódó hírek