Ugrás a tartalomhoz

Győztes főpróba

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Nyír-Flop Holding Nyíregyháza 29-28 (13-15)

Győzelemmel zárta felkészülését városunk felnőtt csapata. Kézilabdázóink a másodosztályú szabolcsi együttest múlták felül a Városi Sportcsarnokban.

Az NB I-es bajnoki rajtra készülő csapatunk számára jó erőfelmérőt jelentett az augusztus 26-án megrendezett összecsapás, hiszen a nagy múltú és az idén feljutási álmokat dédelgető nyírségi gárda érkezett Mezőkövesdre. Varga Zsolt együttesében több, korábban az MKC csapatát erősítő játékos lépett parkettre. A nyírségi gárdában dobálja a gólokat Marian Kleis, Kurbely László, Tóth Balázs, Gubó Alex, Bécsi János, de a kaput őrző Kőrizs István is játszott kövesdi mezben.


Döcögős játék

Az összecsapás elején együtt haladtak a csapatok, majd 2-2 után Kleis vezérletével  5-3-ra megléptek a látogatók. Skaliczki László tanítványai egy perc alatt ledolgozták a hátrányukat, ennek köszönhetően 10 perc után 5-5-re álltak a felek. Bécsiék a folytatásban is egyenletesen termelték a gólokat, így újabb 10 minutum elteltével megduplázták a találatok számát, ugyanakkor az enerváltan játszó és rengeteg ziccert elpuskázó MKC erejéből mindössze egy találatra futotta (6-10). Együttesünk ezután sem tudott felpörögni, ennek eredményeként állandósult a 4-5 gólos különbség. Cuzicék az utolsó percekben összekapták magukat és a huszáros hajrának köszönhetően két gólra faragták a hátrányukat.


Küzdelmes harminc perc

Az MKC lendülete a szünet után is megmaradt, így Grünfelder beállós pozícióból szerzett találata után 17-16-ra már csapatunknál volt az előny a 35. minutumban. Együttesünk ezt követően nem adta ki a kezéből az irányítást és, ha lassan is, de  növelte a két csapat közötti távolságot. Kézilabdázóink hét perccel a találkozó befejezése előtt 26-22-re vezettek, ráadásul Sipos hárította a nyírségiek tavalyi házi gólkirályának, Nagy Csabának a büntetőjét. A második felvonás záró periódusa a vendégeknek sikerült jobban, akik 29-25-ös hazai vezetés után a meccs végére egyetlen találatra felzárkóztak. Az MKC ha nehezen is, de megnyerte a mérkőzést, így sikerrel zárta felkészülést.


Két bajnoki a jövő héten

Kézilabdázóink legközelebb a bajnokság nyitófordulójában lépnek parkettre Tatabányán. A Grundfos Tatabánya – Mezőkövesdi KC mérkőzést szeptember 3-án, szerdán 18 órától rendezik meg a dunántúli városban.
Csapatunk négy nappal később a Csurgói KK gárdáját látja vendégül Mezőkövesden. Szepesiék szeptember 7-én, vasárnap 17 órától fogadják a somogyi együttest a Városi Sportcsarnokban.
Ankét lesz pénteken
A Mezőkövesdi KC a bajnoki rajtot megelőzően szurkolói ankétot szervez. Az esemény keretében az érdeklődők megismerhetik a klub új játékosait, céljait és terveit. Az összejövetelen a tervek szerint a vezetőség részéről Holdoner István tiszteletbeli elnök és Mata Tibor elnökségi tag, továbbá Skaliczki László vezetőedző, Liszkai Szilveszter, Molnár Ferenc és Darkó Trivkovics áll majd a drukkerek rendelkezésére. A jelenlévők a tájékoztatót követően feltehetik kérdéseiket és megoszthatják véleményüket, javaslataikat. A szurkolói ankét augusztus 29-én, pénteken 17 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnok tárgyalótermében.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC – Nyír-Flop Holding Nyíregyháza 29-28 (13-15)
Mezőkövesd, 150 néző, vezette: Dobrovits, Dr. Tájok
MKC: Liszkai, Volarevics, Sipos (kapusok), Vasics 2, Terenyi 1, Dzono 2, Grünfelder 4, Trivkovics 3, Nakhajenka, Csuzics 1, Radnics 8, Lókodi 3, Pavlovics, Molnár, Szepesi 4, Pálos 1 (1). Vezetőedző: Skaliczki László
Nyíregyháza: Nagy L., Kőrizs, Boczák (kapusok), Tóth B., Kaplonyi, Varga L. 4, Pánczél 6, Balda 1, Tumidalsky 2, Kleis 5 (1), Nagy Cs. 2 (1), Bécsi 1, Kurbely 2, Kozma N., Braun 1, Gubó 4. Vezetőedző: Varga Zsolt
Hetesek: 2/1 ill. 3/2
Kiállítás: 8-8 perc

Kapcsolódó hírek