Ugrás a tartalomhoz

Pontosztozkodás Kaposváron

Mezőkövesd hírei

Kaposvári Rákóczi FC - Mezőkövesd Zsóry 1-1 (1-0)

Megőrizte veretlenségét városunk felnőtt csapata a bajnokságban. Labdarúgóink egy pontot szereztek Somogy megye székhelyén, így továbbra is feljutó helyen állnak a tabellán.

A Merkantil Bank Liga 4. fordulójában két, tavaly még az élvonalban szereplő együttes csapott össze a Rákóczi Stadionban augusztus 30-án. Együttesünknek volt törleszteni valója a somogyiakkal szemben, hiszen a Kaposvár oda-vissza legyőzte Balajtiékat az OTP Bank Liga előző idényében.
A mérkőzés elején egyik csapat sem vállalt kockázatot, így a nyitó percek eseménytelenül peregtek le. Az első említésre méltó eseményre negyedórát kellett várni. Ekkor Rajczi passzát követően Nagy lőhetett volna kapura, azonban a fiatal támadó pontatlanul vette át a labdát és a védők felszabadítottak. A válasz nem késett sokáig, ugyanis a 18. minutumban egy formás akció végén Kiss rántotta le Balajtit a 16-oson belül, de a játékvezető sípja néma maradt. Egy perccel később a kaposvári Kovács tekert a kapu mellé egy 30 m-es szabadrúgást, majd hosszú ideig a két 16-os között pattogott a játékszer. A félidő záró percei viszont eseménydúsan teltek, miután a 42. percben Rajczi huppant a földre Izing szorításában, amit a játékvezető büntetővel honorált. Az eset után Izing és Kunsági besárgult, míg a kispadon reklamáló Tóth Lászlót a lelátóra száműzte Oláh, így csapatunk vezetőedzője az összecsapás további részét már csak a nézőtérről követhette figyelemmel. A büntetőt Rajczi higgadtan a kapu bal oldalába helyezte.


Gyors gól és helyzetek

Csapatunk fordulás után azonnal magához ragadta az irányítást és ennek hamar meglett az eredménye. Egy gyors támadás végén a hazai védők által kifejelt labdára a félidőben beállt Engel csapott le, aki egy igazítás után a bal alsó sarokba tekert az 50. percben. A gól után még nagyobb lendülettel futballoztak Búrányék. Labdarúgóink két perccel az egyenlítést követően Menougong emelésével a vezetést is átvehették volna, de a támadó szép megmozdulása után a labda kevéssel a kapu fölött hagyta el a játékteret. A hazaiak ebben a periódusban teljesen a saját térfelükre szorultak és a nagy nyomás csak a félidő közepén enyhült. Ennek ellenére helyzeteket csak együttesünknek sikerült kialakítania. Tíz perccel a lefújás előtt Balajti kapott remek indítást, majd 2-3 jó csel után kapura lőtt, viszont Somodi hárítani tudta a csatár próbálkozását. Közvetlenül a lefújás előtt előbb Engel beadását húzta le elvetődve a kaposvári hálóőr, míg az utolsó percben egy kövesdi szabadrúgást követően a hazai védők mentettek szögletre, így az eredmény már nem változott a meccs végéig.
Csapatunk a helyzetek alapján közelebb állt a győzelemhez. Balajtiék a pontszerzésnek köszönhetően továbbra is őrzik 2. helyüket a bajnokságban 7 ponttal, a három találkozó után 9 egységgel álló Vasas mögött.


Egy hét alatt három meccs

Csapatunk a bajnokságban legközelebb a Békéscsaba 1912 Előre gárdáját látja vendégül Mezőkövesden. Az összecsapás szeptember 5-én, pénteken 15.30-kor kezdődik a Városi Stadionban.
Labdarúgóink a bajnoki találkozó előtt a Ligakupában is bemutatkoznak. Együttesünk a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő vendégeként lép pályára a sorozat első fordulójában. A találkozó szeptember 2-án, kedden 16.30-kor kezdődik Balmazújvárosban.
Tóth László tanítványai a Magyar Kupa 2. fordulójában Tiszaújvárosban vendégeskednek, ahol már a legjobb 32 közé jutás lesz a tét. A kupameccset szeptember 9-én, kedden 15.30-tól rendezik meg a tiszaparti városban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Kaposvári Rákóczi FC - Mezőkövesd Zsóry 1-1 (1-0)
Kaposvár, 800 néző, vezette: Oláh (Kovács II., Vígh-Tarsonyi)
Rákóczi: Somodi - Kiss, Bank, Kovács O., Hadaró, Zsdrál (Király 63.p, Fejős 85.p), Karacs, Albert (Házi 57.p), Nagy K., Kovács T., Rajczi. vezetőedző: Márton Gábor
Mezőkövesd: Kunsági - Izing, Balogh, Búrány, Hegedűs Cs. (Engel 46.p), Szeles, Kulcsár K., Takács, Menougong (Molnár G. 63.p), Máté (Pantovics 81.p), Balajti. Vezetőedző: Tóth László
Gólok: Rajczi (45. p., 11-esből) ill. Engel (50. perc)


A Merkantil Bank Liga állása:

1.

     

VASAS FC

 

3

   

3

   

0

   

0

   

11

   

3

   

8

   

9

 

 

 

2.

     

MEZőKÖVESD ZSÓRY FC

 

3

   

2

   

1

   

0

   

7

   

4

   

3

   

7

 

 

 

3.

     

SOROKSÁR SPORT CLUB

 

3

   

2

   

0

   

1

   

7

   

4

   

3

   

6

 

 

 

4.

     

GYIRMÓT FC GYőR

 

3

   

2

   

0

   

1

   

5

   

2

   

3

   

6

 

 

 

5.

     

SZTK-ERIMA

 

3

   

2

   

0

   

1

   

5

   

4

   

1

   

6

 

 

 

6.

     

BÉKÉSCSABA 1912 ELőRE

 

3

   

2

   

0

   

1

   

3

   

4

   

-1

   

6

 

 

 

7.

     

SZEGED 2011-GROSICS AKAD.

 

3

   

1

  MEZŐKÖVESDI MÉDIA
NONPROFIT KFT.

Kapcsolódó hírek