Ugrás a tartalomhoz

Búcsúzik a nyár (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Szünidő búcsúztató Napot rendezett a Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesületének Ifjúsági csoportja. A nagyszabású eseményt augusztus 27-én bonyolították le a szervezet székhelyén, az Abkarovits Jenő téren.

Az egyesület egyik legfontosabb célkitűzése a hátrányos helyzetű megváltozott munkaképességűek, legfőképpen a mozgássérültek társadalmi beilleszkedésének elősegítése. A cél eléréséhez kiemelten fontos, hogy az ép és sérült emberek közelebb kerüljenek egymáshoz, megismerjék egymás világát, ezáltal mindenki számára könnyebbé váljon az együttélés és a társadalmi együttműködés.


Hímzés, bohócok és jeltánc

A szünidő búcsúztatót ennek szellemében, színes és változatos programokkal fűszerezve rendezték meg, ahová a szervezők Mezőkövesdről és a térség településeiről mintegy 100-120 gyermeket vártak. A nagyszabású rendezvény résztvevői a Matyó Nagymama Klub tagjainak segítségével megismerkedhettek a kosárfonással, a hímzéssel, emellett gipszfigurák festését is kipróbálhatták. A jelenlévők délelőtt megnézhettek egy vidám bohóc műsort, akik a gyerekek nagy örömére a lufihajtogató és arcfestő tudományukat is bemutatták a rendezvényen. Emellett a résztvevők Jacsó Balázs, gimnáziumi tanár páncélingkészítő tudományát is megismerhették, míg zárásként Napsugár Anna különleges zenei jeltánc művészetéből kaptak ízelítőt. Az interaktív, jó hangulatú énekes és táncos műsorba a közönség soraiból is sokan bekapcsolódtak.


Nemes összefogás

Az egész napos rendezvény jelentős anyagi terhet jelentett az egyesületnek, így támogatók nélkül nem tudták volna megvalósítani a programot.
„Szeretnék köszönetet mondani a mezőkövesdi, a sályi és a mezőkeresztesi önkormányzatnak, a Matyó Agrártermelő Zrt.-nek, a Tesco-Globál Zrt.-nek, a LEAX Hungary Zrt.-nek, az X-TÉ Kft.-nek, a Papp Pékségnek és Túró Tamásnak a támogatásáért, valamint egyesületünk Reuma csoportjának az ételek elkészítésében nyújtott segítségért.” – emelte ki Bukta László, a Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesületének elnöke. A mozgássérült fiatalok szállítását az egyesület „Kéz a Kézben” támogató szolgálata segítette.

Kapcsolódó hírek