Ugrás a tartalomhoz

Magabiztos és fölényes győzelem

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Békéscsaba 1912 Előre 4-0 (2-0)

Tovább folytatja remek szereplését városunk felnőtt csapata. Labdarúgóink meggyőző játékkal fektették két vállra a nagy múltú viharsarki együttest a másodosztályú bajnokság hétvégi fordulójában.

A Merkantil Bank Liga 4. játéknapján a honi másodosztály egyik meghatározó együttesét fogadták Balajtiék szeptember 5-én. A főpróba felemásan sikerült a csapatok számára, ugyanis Tóth László tanítványai 5-1-es sikert arattak Balmazújvárosban a Ligakupában, míg a viharsarkiak nagy küzdelemben 3-2-es vereséget szenvedtek az első osztályú Kecskeméttől a sorozat nyitányán.


Remek rajt

A bajnoki találkozó álomszerűen kezdődött labdarúgóink számára, miután egy gyors akció végén Balajti beadását Molnár fejelte le szépen Takács elé, aki közelről nem hibázott, így már a 4. percben diadalittasan ugorhattak talpra a kövesdi drukkerek. Újabb négy minutum elteltével Máté duplázhatta volna meg az előnyt, de a lövéshez készülő támadó elől Póser kivetődve felszedte a labdát. Az ellentámadás végén Lőrinczy távoli próbálkozása kerülte el kevéssel a kövesdi kaput. A 11. percben Búrány lódult meg a jobb szélen, majd két szép csel után Balajtihoz passzolt, aki a védők szorításában rosszul találta el a labdát. A játékrész felénél Lőrinczy szabadrúgása jelentett izgalmat, azonban a léc alá tartó lövését könnyedén húzta le Kunsági. Az első félóra vége előtt két perccel Kulcsár ugratta ki tökéletes ütemben Balajtit, akinek a bombája kevéssel célt tévesztett. Egy perccel később viszont megszületett a második kövesdi gól. Molnár remek jobboldali beadása után Balajti passzolt sarokkal Kulcsár elé és a középpályás egy igazítás után higgadtan a kapu közepébe gurított. A 39. minutumban egy szép békéscsabai akció végén Bagi tüzelt kapura 18 méterről, lövését Kunsági biztosan hárította. Három perccel a félidő vége előtt Máté 20 m-es, ígéretes szabadrúgása zúgott el centikkel a bal alsó sarok mellett.


Nemes gesztus

A Mezőkövesd Zsóry FC csatlakozott a súlyos betegséggel küzdő kaposvári klub játékosának, Horváth Tamásnak a gyógyulását segítő országos kezdeményezéshez. Együttesünk játékosai először gyűjtést szerveztek Kulcsár Kornél és Hegedűs Dávid korábbi csapattársának a felépülésére, amit már továbbítottak a játékos részére. A kezdeményezés részeként a Békéscsaba elleni találkozó szünetében Szántai Levente adott át egy 10-es mezt Hegedűs Dávidnak, amit a klub postán továbbít majd a kezdeményezést elindító MVM Paks csapatának. A jótékonysági akción összegyűjtött mezeket árverésre bocsájtják, melynek teljes bevételét a fiatal focista támogatására fordítanak. Szántai Levente és Hegedűs Dávid a felajánlás után a csapat és a klub nevében sok erőt kívánt a fiatal labdarúgó gyógyulásához.


Újabb két találat

A második játékrész első említésre méltó eseményét az 56. percben jegyezhettük fel, amikor is Szilágyi próbálkozott pontatlanul távolról, majd egy órányi játékot követően Molnár vette célba éles szögből a viharsarki kaput, Póser viszont gyors vetődéssel hárított. Egy perccel később ismét Molnár kapott jó indítást, majd két -három szép csel után buktatták a 16-oson belül, amiért Solymosi büntetőt ítélt. A 11-est Balajti higgadtan a jobb alsó sarokba helyezte. A 64. percben újfent Lőrinczy próbálkozott a vendégek részéről, viszont Kunsági ezúttal is magabiztosan védett. Postafordultával érkezett a hazai válasz, miután Balajti kínálta meg Pósert 16 méterről, lökete csak centikkel zúgott el a keresztléc fölött. Újabb négy perc elteltével Tölgyesi robogott át a kövesdi falon, azonban a védők gyűrűjében a földre huppant, de az eset közelében helyezkedő Solymosi nem látott szabálytalanságot. A 73. percben végleg eldőlt a három pont sorsa, miután Molnár baloldali beadását követően Takács küldte kapásból a játékszert a jobb alsó sarokba. A mérkőzés hajrája látványosan és mozgalmasan alakult. Két perccel a rendes játékidő vége előtt Tölgyesi lövése kerülte el a kövesdi kaput, míg a túloldalon egy tökéletesen kijátszott támadás végén Menougong hibázott nagy ziccerben néhány lépésről. A ráadásban Molnár koronázhatta volna meg saját, valamint a csapat teljesítményét, azonban a lövésébe Póser jó érzékkel belevetődött.
Labdarúgóink a mérkőzést végig kézben tartva, ilyen arányban is megérdemelten tartották itthon a három pontot. Tóth László együttese győzelmének, és 4 forduló alatt szerzett 10 pontjának köszönhetően átvette a vezetést a tabellán a vasárnap pályára lépő Vasastól.


Egy kupa, egy bajnoki

Labdarúgóink a bajnokságban legközelebb a Szolnoki MÁV-Stadler Rail együtteséhez látogatnak. Az összecsapás szeptember 13-án, szombaton 19 órakor kezdődik Szolnokon, a Tiszaligeti Stadionban.
Hegedűsék hét közben a Magyar Kupa 2. fordulójában is pályára lépnek az NB III-as Termálfürdő Tiszaújváros vendégeként. A kupatalálkozó szeptember 9-én, kedden 15.30-kor kezdődik Tiszaújvárosban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry- Békéscsaba 1912 Előre 4-0 (2-0)
Városi Stadion, 1000 néző. Vezette.: Solymosi (Ring, Georgiou)
Mezőkövesd: Kunsági — Búrány, Szeles, Balogh B., Engel — Tajthy (Hegedűs D. 59.p), Takács P. — Kulcsár K., Molnár G., Balajti (Csirmaz, 75.p) — Máté J. (Menougong, 71.p). Vezetőedző: Tóth László.
Békéscsaba: Póser — Bényei, Balog Zs., Balogh Miklós, Juhász Gy. — Bagi, Király (Tölgyesi 62.p) — Prasler (Balázs R. 59.p), Lőrinczy, Berki P. (Kertész, 75.p) — Szilágyi P. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

(fotó: Bán Bence)

Kapcsolódó hírek