Ugrás a tartalomhoz

Érvényesült a papírforma (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Termálfürdő FC Tiszaújváros – Mezőkövesd Zsóry FC 0-3 (0-2)

Magabiztos győzelmet aratott városunk felnőtt csapata a Magyar Kupában. Labdarúgóink a sikernek köszönhetően bejutottak a legjobb 32 közé.

A sorozat 2. fordulójában az NB III-as Tisza-parti gárda vendégeként léptek pályára Hegedűsék szeptember 9-én. Az összecsapásnak egyértelműen az egy osztállyal magasabban jegyzett csapatunk volt az esélyese, ennek megfelelően nagy kövesdi fölény jellemezte a találkozót.
Labdarúgóink már a 4. percben gólt szerezhettek volna, azonban a bal oldali szöglet után Hegedűs Dávid nagy helyzetben rosszul találta el a labdát. Újabb négy perc elteltével Pantovics közeli ziccerénél Roza lábbal hárított. Együttesünk ezt követően is nagy nyomás alatt tartotta a hazai kaput, aminek az első negyedóra végén meglett az eredménye. Egy szép akció végén Baracskai kapott remek átadást és a fiatal támadó a labda átvétele után laposan a bal alsó sarokba helyezett. A 18. minutumban Hanzl lépett ki jó ütemben középen. A középpályás egy higgadt csellel elhúzta a labdát a kapus mellett, azonban lövése levágódott a menet közben visszazáró védőkről. Ezt követően kiegyenlítettebb lett a játék, ezzel együtt a hazaiak első lehetőségére a játékrész közepéig kellett várni. Ekkor Csató rövid hazaadására Kovács Péter csapott le, akinek a lövését Szántai hárította. A 33. percben Molnár lőtt kapura mintegy 16 méterről, de a kísérlete kevéssel elzúgott az újvárosiak ketrece mellett. Hat minutummal a félidő vége előtt Kerekes kínálta meg Szántait egy életerős lövéssel, azonban a kövesdi hálóőr nagy bravúrral kiütötte a játékszert. A 42. percben ismét a vendéglátók veszélyeztettek. Kovács Péter lépett ki a leshatáron és óriási helyzetben a bal felső sarok mellé tüzelt. A kihagyott helyzetek nem maradtak büntetlenül, ugyanis az utolsó minutumban egy remek kövesdi akció végén Hegedűs Dávid előrevetődve bólintott a jobb alsó sarokba.


A siker nem forgott veszélyben

Együttesünk a folytatásban is uralta az összecsapást és ez újabb helyzeteket eredményezett. Az 53. percben egy hatalmas kapu előtti kavarodás alakult ki az újvárosiak 16-osán belül, azonban a lövésekből nem született gól, majd 10 minutummal később Menyhért visszagurítását követően Csirmaz löketét hárította Roza. A következő percekben viszont a vendéglátók villantak meg két alkalommal, akik Kovács Péter révén a 70. és 74. percben is megpróbálták bevenni a kövesdi kaput. A támadó előbb centikkel a keresztléc fölé, majd nem sokkal a jobb sarok mellé bombázott. A kimaradt lehetőségekért ezúttal is nagy árat fizettek Bocsi Zoltán tanítványai. Tíz perccel a találkozó vége előtt Baracskait vágták fel a 16-oson belül, amiért Takács János büntetőt ítélt. A 11-est Pantovics nagy erővel a léc alá küldte, így csapatunk végleg eldöntötte a továbbjutás kérdését. Együttesünk a hajrában még tovább növelhette volna a különbséget, de előbb Menyhért távoli lövésénél a kapufán csattant a labda, míg egy perccel a lefújás előtt Csirmaz lőtt kevéssel a kapu mellé 18 méterről.


Folytatás két hét múlva

Labdarúgóink a sikernek köszönhetően bejutottak a Magyar Kupa legjobb 32 együttese közé. A sorozat következő fordulójának hivatalos játéknapja szeptember 24-e lesz. A forduló párosításait később készítik el.


Két meccs négy nap alatt

Együttesünk legközelebb a Szolnoki MÁV- Stadler Rail ellen lép pályára a Merkantil Bank Liga 5. játéknapján. A bajnoki összecsapás szeptember 13-án, szombaton 20 órakor kezdődik Szolnokon, a Tiszaligeti Stadionban.
Csapatunk ezt követően az élvonalban kitűnően szereplő MTK Budapest együttesét látja vendégül a Ligakupa 2. fordulójában. A találkozó szeptember 16-án, kedden 17 órakor kezdődik a Városi Stadionban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Termálfürdő FC Tiszaújváros – Mezőkövesd Zsóry 0-3 (0-2)
Tiszaújváros, 300 néző. V.: Takács.
Tiszaújváros: Roza – Polényi, Hajdu, Czégel (Fodor 46.p), Molnár L. (Horváth 75.p), Galambos, Kovács B., Lippai, Kerekes, Bussy (Halász 57.p), Kovács P. Edző: Bocsi Zoltán.
Mezőkövesd: Szántai – Búrány (Engel 76.p), Ízing, Hegedűs Cs., Csató, Baracskai, Hegedűs D. (Menyhért 62.p), Hanzl, Pantovic, Tajthy, Molnár G. (Csirmaz 57.p). Edző: Tóth László.
G.: Baracskai (15.p), Hegedűs D. (45.p), Pantovic (81.p)

Továbbjutott: Mezőkövesd Zsóry FC

Kapcsolódó hírek