Ugrás a tartalomhoz

Már a finisben (videóval)

A végéhez közelednek a három intézményt érintő energetikai beruházások. A Móra Ferenc úti, a Dohány úti Tagóvoda és a Mező Ferenc Tagiskola fejlesztése a tervek szerint egy hónapon belül befejeződik.

A három oktatási, nevelési intézményben uniós forrásból valósul meg a homlokzat, illetve a lapos tető hőszigetelése, a nyírászárók cseréje, valamint a fűtésrendszerek korszerűsítése. Mezőkövesd Város Önkormányzatának nyertes pályázatai révén mintegy 280 millió forint fejlesztés történik most a két óvodában és az iskolában, amelyből 180 millió az elnyert pályázati összeg, a fennmaradó 100 millió forintot az Önkormányzat biztosította hozzá önerőként. A kivitelező Szilvási Építő Kft. az elmúlt két hónapban feszített tempóban dolgozott a három építési területen.
„A kivitelezés végéhez közeledve elég magas készültségi fokon állunk. Mindhárom intézménynél a belső felújítási munkálatok teljes körűen elkészültek, így zavartalanul folyhat az oktatás, illetve az óvodai nevelés. A külső feladatok közül a hőszigetelés a Móra Ferenc úti Tagóvodában teljesen elkészült, a Mező Ferenc Tagiskolában, illetve a Dohány úti Tagóvodában is a végéhez közeledik már. A tetőszigetelések munkáit is lassan befejezzük. Az épület színezése, párkányozása és egyéb járulékos munkák még hátra vannak” – ismertette a fejlesztések állását Szilvási András, a Szilvási Építő Kft. ügyvezetője.
A kivitelező tartani tudja az október 15-ei átadási határidőt, de az időjárás függvényében még a területről történő korábbi levonulás is lehetséges.

Kapcsolódó hírek