Ugrás a tartalomhoz

Már dolgoznak a Széchenyi és Lövői úton (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Elindultak a Széchenyi és Lövői út felújításának munkálatai. A település legforgalmasabb útjai kormányzati támogatásból kapnak új aszfaltréteget.

A beruházás keretében a Lukoil kúttól egészen a Mátyás király útig tartó Lövői és Széchenyi út újul meg. A munka keretében több mint 2 km hosszú útfelület kap új aszfaltréteget. A Kormány 100 millió forint pluszforrást biztosított Mezőkövesdnek egyéni támogatásként. Az erről szóló tanúsítványt márciusban sajtótájékoztató keretében adta át Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszter-helyettese, országgyűlési képviselő városunk polgármesterének, dr. Fekete Zoltánnak. A jogi és előkészítő munkák mostanra fejeződtek be. Így most elkezdődhet az utak burkolatának felújítása. A munkálatot a közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott Colas Út Zrt. végzi majd el.
Az önkormányzat saját forrásból felújította már az érintett útszakasz mellett található Asztalos úti csomópontot, parkolókat, illetve az autóbusz öblök szegélyezését, amelynek összköltsége mintegy 19 millió forint. 
Az érintett utat kezelő Magyar Közút, a munkát végző fővállalkozó és az önkormányzat munkatársai közösen gondoskodnak a közlekedés eltereléséről, a legkisebb fennakadást okozó forgalmi rend kialakításáról az érintett területen.
A munkálatokkal a tervek szerint heteken belül elkészülnek és október elején már át is adhatják a forgalomnak az elkészült és megújult útfelületet.

Kapcsolódó hírek