Ugrás a tartalomhoz

Szépül a temető

Mezőkövesd hírei

Fél kilométeres új aszfaltozott út épült a Városi Temetőben. A beruházás átadó ünnepségét szeptember 19-én rendezték meg.

A fejlesztés városunk önkormányzatának és a Szent László Egyházközségnek köszönhetően valósult meg. Ennek keretében a kivitelező mezőkövesdi Pongrácz és Társa Bt., több mint 500 m-es szakaszt aszfaltozott le, így gyakorlatilag a temető főbejáratától egészen az I. világháborús hősök emlékművéig vadonatúj úton közelíthetik meg szeretteik sírjait a hozzátartozók. A beruházás részeként az út mentén zúzott követ terítettek le, ennek köszönhetően esős időben is „sármentesen” lehet közlekedni.


Fontos beruházás

Az átadó ünnepségen részt vett többek között Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, dr. Fekete Zoltán polgármester, Csiger Lajos, a B-A-Z. Megyei Közgyűlés alelnöke, Molnár Istvánné és Csirmaz József települési képviselő, valamint dr. Medvegy János, c. apát, a Szent László templom plébánosa.

Az eseményen elsőként Tállai András miniszterhelyettes köszöntötte a jelenlévőket, aki kiemelte, értékét tekintve egy kis beruházás valósult meg, ugyanakkor egy felelősen gondolkodó önkormányzatnak kötelessége, hogy rendezett körülményeket biztosítson a város lakóinak. Hozzátette, fejlesztések tekintetében nagyon jó úton halad Mezőkövesd, illetve az önkormányzat, hiszen az elmúlt négy évben számos kisebb mellett, több nagyszabású fejlesztés készült el a városban, melyek mind az itt élők életminőségének javítását szolgálják.


Jelentős támogatás

Ezt követően dr. Fekete Zoltán osztotta meg gondolatait. Kiemelte, hogy az önkormányzat példás kapcsolatot ápol az egyházzal, egyebek mellett ennek köszönhetően valósult meg a beruházás. Elmondta, városunk idén 9 millió Ft-tal támogatta a Szent László Egyházközséget, ebből az összegből készült el az új útszakasz is. Dr. Fekete Zoltán hozzátette, hogy a fejlesztésért köszönet illeti a települések adósságállományát átvállaló kormányt, hiszen a döntés nélkül nem lett volna lehetőségük az egyház támogatására, így az útépítésre sem. Kiemelte, ez a fejlesztés nagyon jó példa a kormánydöntés jelentőségére vonatkozóan, ugyanis több éves, évtizedes fejlesztéseket is el tudtak, illetve el tudnak végezni. Hangsúlyozta, az önkormányzat azért hajtja végre a fejlesztéseket, hogy segítsék és megkönnyítsék a város lakóinak mindennapjait.
A városvezető az útépítés főbb adatai között megemlítette, hogy a több mint fél kilométeres útszakasz 2, 6 m széles, melyhez 250 tonna zúzott követ és 170 tonna aszfaltot használtak fel. Beszédének végén köszönetet mondott a beruházásban résztvevők segítségéért.

Ezt követően dr. Medvegy János plébános megáldotta az elkészült fejlesztést, majd az ünnepség fénypontjaként Tállai András miniszterhelyettes, dr. Fekete Zoltán polgármester és dr. Medvegy János plébános közös szalagátvágással adta át a beruházást.
Az ünnepséget Mozer Attilának, az Alapfokú Művészetoktatási Intézmény művésztanárának hangszeres előadása színesítette.

Kapcsolódó hírek