Ugrás a tartalomhoz

Nüanszokon múlt a továbbjutás

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Győri ETO FC 1-2 (0-1)

A Győri ETO FC folytathatja szereplését a Magyar Kupában. Labdarúgóink végig nyílt, kiélezett küzdelemben szenvedtek vereséget az elmúlt évek egyik legeredményesebb hazai klubcsapata ellen.

A sorozat 3. játéknapján az első osztályban szereplő Rába-parti alakulat látogatott Mezőkövesdre szeptember 24-én. Horváth Ferenc együttese kiváló eredményeket ért el a közelmúltban, hiszen az előző három esztendőben mindig a dobogón végeztek a bajnokságban, ráadásul két évvel ezelőtt bajnoki címet szereztek. Az összecsapás esélyese egyértelműen a zöld-fehér gárda volt, hiszen soraikban több válogatott labdarúgó is szerepel, akik közül szinte mindenki lehetőséget kapott a bizonyításra a kupatalálkozón.


Győri fölény

Az összecsapás elején a papírformának megfelelően a vendégek domináltak, akik Kolta révén már az első percben célba vették a kövesdi kaput, de Kunsági szép védéssel állította meg a győri középpályás löketét. A 6. minutumban Pátkai becsúszva lőtt éles szögből a kapu mellé, majd a 13. percben Varga kínálta meg Kunságit, aki ezúttal is jól avatkozott játékba. Labdarúgóink közül elsőként Kulcsár vállalkozott lövésre, de a 25 m-ről eleresztett próbálkozása nem jelentett veszélyt a látogatók kapujára. A 26. percben ismét a vendégek vezettek egy szép akciót, melynek végén Kunsági elvetődve hárított. Két perccel később egy szerencsés góllal vezetést szereztek a győriek, ugyanis Pátkai lövése a kövesdi védőkről éppen Priskin elé pattant, aki mintegy 8 méterről higgadtan a bal alsó sarokba helyezett. Együttesünk egy minutával a gól után komoly egyenlítési lehetőséghez jutott, azonban Csató 16 m-es bombája levágódott a védőkről. A hazai helyzetet két győri ziccer követte. Tíz perccel a félidő vége előtt Prsikin kapott remek indítást a bal szélen, majd miután faképnél hagyta a védőjét betört a 16-oson belülre, ahonnan éles szögből keresztbe ellőtte a labdát. Kevéssel később Koltai 16 m-es gyönyörű kapáslövését tolta ki a léc alól a levegőben úszva Kunsági.


Centikre a fordítástól

Fordulás után egy percre sem volt szüksége ahhoz Horváth Ferenc alakulatának, hogy helyzetbe kerüljön. Dinjar szabadrúgását követően nagy kavarodás alakult ki a kapu előterében, azonban labdarúgóink Wolfe sarkazását a gólvonalról kivágták és felszabadítottak. Az 51. percben Kulcsár szánta lövésre magát mintegy 25 méterről, kísérlete csak centikkel zúgott el a keresztléc fölött. Csapatunk a folytatásban is bátran próbálkozott és az 54. minutumban Balajti feje mellett zúgott el kevéssel egy ígéretes beadás. Nem sokkal később a túloldalon Kamber beadását követően Lipták elé került a játékszer, aki rövid labdavezetés után a ketrec fölé bombázott. Az első óra vége előtt Priskin 10 m-es löketét hatástalanította Kunsági, alig egy perccel később ismét a kövesdi hálóőr volt munkában, ezúttal Koltai ígéretes lehetőségénél látta el kiválóan a feladatát. Együttesünk a lüktető, jó iramú összecsapáson egyre többet kockáztatott és ennek meg lett az eredménye. Az utolsó negyedóra kezdetén Kulcsár remekbe szabott szabadrúgását még ki tudta tolni a léc alól Kamenár, viszont egy minutával később a csereként pályára küldött Baracskai egyenlített, ugyanis Hanzl kísérletét követően mintegy 8 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. Egy perccel később hatalmas kövesdi lehetőség maradt ki, miután egy élesen középre lőtt beadást követően Kamenar kezéből kicsúszott a labda, melyet a gyorsan eszmélő Szeles néhány lépésről a kapu mellé emelt. A vendégek góllal büntették a kimaradt ziccert, mivel Rudolf szöglete után Wolfe közeli fejesével ismét előnybe kerültek. Együttesünk ezután is sokat tett a gólszerzésért, viszont előbb Baracskai kiváló próbálkozása zúgott el a ketrec fölött, majd 8 perccel a lefújás előtt Takács távoli bombája kötött ki a győri kapuvédő kezei között, így az eredmény nem változott a lefújásig. Egy gólos sikerének köszönhetően a Rába-parti gárda folytathatja szereplését a Magyar Kupa legjobb 16 csapata között.


Utazás Gyulára

Labdarúgóink legközelebb a Szeged 2011 vendégeként lépnek pályára a gyulai Grosics Akadémia sporttelepén. A bajnoki mérkőzés szeptember 27-én, szombaton 16 órakor kezdődik a Békés megyei városban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry - Győri ETO FC 1-2 (0-1)
Mezőkövesd, 850 néző, vezette: Kassai (Ring, Georgiou)
Mezőkövesd: Kunsági - Izing, Engel, Csató, Búrány, Szeles, Takács, Kulcsár, Hanzl (Pantovics), Máté (Molnár), Balajti (Baracskai). Vezetőedző: Tóth László
Győr: Kamenar - Wolfe, Varga (Andric), Koltai (Rudolf), Lang (Svec), Lipták, Dinjar, Stieber, Priskin, Pátkai, Kamber. Vezetőedző: Horváth Ferenc

Gólok: Baracskai (75.p) ill. Priskin (28.p), Wolfe (79.p)

Kapcsolódó hírek