Ugrás a tartalomhoz

Feltámadási Jelkép Mezőkövesden

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdre érkezett a Feltámadási Jelkép. A Tihanytól Csíksomlyóig tartó zarándokút résztvevői május 14-én érkeztek városunkba. A mozgalmat a 2004. december 5-i kettős állampolgárságról szóló népszavazás után indították el a szervezők. A kezdeményezés egyebek mellett azért jött létre 2005-ben, hogy felhívja honfitársaink figyelmét a nemzeti újjászületés szükségére.

Miután a Kormány tavaly elfogadta a kettős állampolgárságról szóló törvényt ezért az idei Feltámadási menet a hálaadás jegyében halad végig a kárpát-medencei magyar területeken. Az idei Feltámadási menet a törvény elfogadásának köszönhetően megújul. A jelvényre a résztvevő közösségek egy szalagot köthetnek fel, míg a kísérő zarándokkönyvbe beírhatják a csíksomlyói oltárhoz szánt közösségi kérésüket. A nemzeti zarándoklat a Balatontól Csíksomlyóig minden kárpát-medencei utódállamon áthalad. A Feltámadási menet összességében hozzávetőleg 3000 km-es utat tesz meg húsvéttól pünkösdig.

A Feltámadási Jelkép május 14-én délután érkezett meg Mezőkövesdre. A város határában Molnár Istvánné települési képviselő, a Mezőkövesdi Polgári Kör első emberének vezetésével várta a stafétát városunk küldöttsége. A Szent László templomban Dr. Csizmadia István pápai prelátus köszöntötte és áldotta meg a Feltámadási Jelképet, ezt követően Mozer Jánossal, a Szent László templom kántorával közösen felkötötték a stafétára városunk szalagját. A zarándoklat egy napos pihenőt követően tovább folytatta útját. A záróeseményen részt vett többek között Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzatokért Felelős Államtitkára, dr. Fekete Zoltán polgármester, dr. Hajdú András alpolgármester, Molnár Istvánné települési képviselő, a Mezőkövesdi Polgári Kör vezetője, valamint a Polgári Kör tagjai, köztük Árvai Erzsébet, aki nagy szerepet vállalt az esemény megszervezésében. A zarándoklat Mezőkövesdről Egerbe folytatta útját.

Kapcsolódó hírek