Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. december 8. (péntek) 21:20 Mria névnapja van
 
Szabó Magda Abigélje a kövesdi színpadon (videóval frissítve)

Vitay Georgina és társainak történetét, az Abigélt a Bánfalvy Ági International Stúdió jóvoltából láthatta a közönség településünkön szeptember 25-én.


A magyar kultúra egyik örök műve Szabó Magda Abigél című kötete. A könyvből készült filmet, sorozatot rendszeresen műsorra tűzik a hazai televíziós csatornák és dolgozzák fel színdarabként a színházak. A közkedvelt műből az 1978-as Abigél című tévésorozat egyik főszereplője, Bánfalvy Ági készített színpadi adaptációt Szikora János rendező segítségével.
A Mezőkövesdre érkező társulat a lehető legnagyobb hűségre törekedett a darab előadásakor. Szabó Magda leírásához és elképzeléseihez hű szellemiségben mutatták be a Matula Leánynevelő Intézet növendékeinek és tanárainak magával ragadó történetét.
Az előadásban olyan neves színészek, mint például Trokán Péter, Bánfalv Ági mellett afőként a televízió képernyőjéről ismert művészek, többek között Hujber Ferenc, Száraz Dénes, Kiss Ramóna alakításukkal tárták a nézők elé a második világháború ideje alatt játszódó történetet.
A szenzációs szereposztású, két felvonásos darabot teltház előtt mutatták be, amely nagy sikert aratott a közönség körében.Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés