Ugrás a tartalomhoz

Szabó Magda Abigélje a kövesdi színpadon (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Vitay Georgina és társainak történetét, az Abigélt a Bánfalvy Ági International Stúdió jóvoltából láthatta a közönség településünkön szeptember 25-én.

A magyar kultúra egyik örök műve Szabó Magda Abigél című kötete. A könyvből készült filmet, sorozatot rendszeresen műsorra tűzik a hazai televíziós csatornák és dolgozzák fel színdarabként a színházak. A közkedvelt műből az 1978-as Abigél című tévésorozat egyik főszereplője, Bánfalvy Ági készített színpadi adaptációt Szikora János rendező segítségével.
A Mezőkövesdre érkező társulat a lehető legnagyobb hűségre törekedett a darab előadásakor. Szabó Magda leírásához és elképzeléseihez hű szellemiségben mutatták be a Matula Leánynevelő Intézet növendékeinek és tanárainak magával ragadó történetét.
Az előadásban olyan neves színészek, mint például Trokán Péter, Bánfalv Ági mellett afőként a televízió képernyőjéről ismert művészek, többek között Hujber Ferenc, Száraz Dénes, Kiss Ramóna alakításukkal tárták a nézők elé a második világháború ideje alatt játszódó történetet.
A szenzációs szereposztású, két felvonásos darabot teltház előtt mutatták be, amely nagy sikert aratott a közönség körében.

Kapcsolódó hírek